Någon slags omväg

den 3 mars 2013, kl 16:24

Skulle det finnas dom som tjuvlyssnade på våra vad-ska-vi-äta-till-middag-resonemang trötta vardagskvällar vore det nog många som skulle dra på smilbanden. Vi är överens om att orken att laga mat saknas, bestämmer oss för att hämtthai är kvällens räddning och är mycket nöjda fram tills vi ska enas om vems tur det är att cykla ner på stan för att hämta maten. Det är dom kvällarna det slutar med att vi lagar hämtmaten hemma, dukar med pinnar i soffan och fnissar över att dom lyckats bra i köket just den här dagen.

Kaang Ped
400 ml kokosmjölk
50 g röd currypasta
400 g kycklinglårfilé
4 dl vatten
4 cm ingefära
1 lime
1 röd chili
2 morötter
1 kruka koriander
salt och peppar

Dela kycklingen och fräs i stekpanna tillsammans med currypasta och riven ingefära. Tillsätt kokosmjölken och låt småkoka cirka 10 min eller tills kycklingen är färdig. Smaka av med limesaft, hackad chili, salt, peppar och fint strimlade morötter. Sjud tills morötterna är mjuka och hacka ner koriander. Servera med nudlar eller ris.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “Någon slags omväg”

  1. Karin - trattoria kl 17:24, den 3 mars 2013

    haha! sådär hade vi det när vi bodde på heltid i Malmö, där var det så lätt och billigt att köpa hämtmat, nu när vi bor på landet måste man ju (tyvärr) planera lite bättre…

  2. Moma kl 18:56, den 3 mars 2013

    Sötnosar, annars är ju Sten, sax och påse standard hos er :-)Förresten, jag känner att jag måste komma snart, så vida ni inte har stockholmssug?

  3. tina kl 19:07, den 3 mars 2013

    Karin: Åh Malmö, hämtmatens stad, vilken dröm!

    Moma: Haha, men ibland törs man inte chansa med sten, sax, påse! Ja, du måste komma hit snart. Jag skulle vilja gå på Fotografiska någon helg, men helst när det är lite, lite varmare så att man kan strosa utomhus och känna solen värma kinderna.

  4. Mille kl 19:25, den 4 mars 2013

    Enkelt och gott – fantastiskt gott. Tack :)

  5. tina kl 08:41, den 5 mars 2013

    Mille: :-)

  6. sofie mumsfillibaba kl 22:23, den 6 mars 2013

    Gud, så gott!! Gillar gillar!!

  7. tina kl 08:31, den 7 mars 2013

    Sofie: Vilken tur! :-)

  8. Isflingan kl 14:39, den 27 mars 2013

    tror jag börjar bli ditt största pickipicki-fan för jag verkar inte göra nåt annat än laga picki-recept. Detta var kvällens middag. Godaste hämt-maten jag smakat :)

  9. tina kl 14:41, den 27 mars 2013

    Isflingan: Du kan inte gissa hur nöjd C är över det faktum att vi i början skojade om att du skulle laga dig igenom picki – och nu faktiskt gör det! Vårt bästa picki-fan! <3

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen