De norska våfflorna

den 24 mars 2013, kl 19:56

Det må vara våffeldag först imorgon, men vi firade med en söndagslunch redan idag. Sedan era tips om brunost och hallonsylt som våffelsällskap tidigare i år så har jag ju undrat om norrmännen är lika galna som det låter. Men det är nog tvärtom faktiskt, det här är tro det eller ej riktigt gott.

Våffelrecepten
Två favoriter: Johannas morotsvåfflor och farmors våffelrecept
Cajsa Wargs våffelrecept från 1755

Skriv ut inlägg

19 kommentarer till “De norska våfflorna”

  1. Elin kl 20:32, den 24 mars 2013

    Det ser spännande ut, även om jag är lite skeptisk till brunost. Det verkar ha blivit nåt fel med den andra länken tyvärr, den går också till våffelfavoriterna.

  2. tina kl 20:35, den 24 mars 2013

    Elin: Tack för att du uppmärksammade det, nu funkar bägge länkar!

  3. Emmy kl 21:03, den 24 mars 2013

    Ha ha… Jag vet inte om jag tror dig ;-) Jag borde verkligen testa.

  4. Helena mitt i smeten kl 22:21, den 24 mars 2013

    Spännande!

  5. tina kl 08:45, den 25 mars 2013

    Emmy: Haha, ja det borde du!

    Helena: :-)

  6. Elinor - Dietist om barnmat kl 15:00, den 25 mars 2013

    Jaa det är vansinnigt gott och säljs på vartenda cafè här i Bodø. Jag firar med en våffla på fler dagar än våffeldagen.

  7. tina kl 20:06, den 25 mars 2013

    Elinor: Åh, nygräddade våfflor är ju bland det godaste man kan caféfika. Brunost eller ej. :-)

  8. Sara på Vardag.nu kl 20:26, den 25 mars 2013

    Inte en endaste ledsen eller glad våffla har jag ätit idag… Skämme på det.
    Brunast, är det som ost eller mer som mesost ungefär?

  9. Sara på Vardag.nu kl 20:27, den 25 mars 2013

    Äh, brunost menar jag såklart.

  10. tina kl 20:29, den 25 mars 2013

    Sara: Mesost i Sverige är ofta gjorde på vassle från komjölk alternativt hälften vassle från ko och hälften vassle från get. Den norska brunosten är gjord på vassle från get enbart och smakar därför lite mer getost och är inte lika söt.

  11. Rebecca kl 00:15, den 27 mars 2013

    mums så gott!

  12. tina kl 08:12, den 27 mars 2013

    Rebecka: Japp, våfflor är bra fint ändå!

  13. Sanna kl 16:25, den 27 mars 2013

    Det låter supergott med brunost på. Det var inte igår man åt det!

  14. tina kl 19:26, den 27 mars 2013

    Sanna: Men kanske imorgon? För mig var det första gången, men inte sista.

  15. Malin´s Diner kl 21:17, den 29 mars 2013

    Brunost är helt nytt för mig, aldrig smakat eller knappt sett. Men när det smakar getost lockar det mig inte att testa det heller faktiskt, sorry ;-)

    Kram och Glad Påsk

  16. Eleonore- Kokboksutmaningen kl 17:46, den 31 mars 2013

    Sån brunost har jag inte ätit på år och dar! Minns inte om det är gott men måste prova någon gång :D

  17. tina kl 16:30, den 1 april 2013

    Malin: :-) Glad pèsk!

    Eleonore: Ja gòr det vetja!

  18. Maria kl 19:27, den 2 april 2013

    Nämen! alltså så knasigt, kan ju omöjligt va gott?!

  19. Tina kl 09:51, den 4 april 2013

    Maria: Jo, det àr sant.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen