Abborre stavas med två ben
Jo, några fiskar blev det. Ett litet gäng hamnade i röken och ett annat gäng i farmorns stekpanna tillsammans med grädde och dill i massor. Fisk på nyfångat sommarvis med färskpotatis och kvällssol är utan tvekan med på topplistan över favoritmat alla kategorier. Det var bara premiärdoppet som saknades förra helgen, det där första doppet som skulle ha varit pricken över i:et. Det har jag istället sparat till idag och jag tror att fegstartar med ett sjödopp i år. Havet finns kvar, tack och lov för det.
Stekt abborre på farmorns vis
Rensa och filéa abborrarna. Salta och vitpeppra filéerna och vänd i rågmjöl. Stek fisken i smör, några minuter på varje sida eller tills de är klara. Häll över vispgrädde, smaka av med lite salt och peppar och klipp över dill i massor. Servera med färskpotatis.
Abborre, abborre i pannan där.
9 kommentarer till “Abborre stavas med två ben”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Å vad gott! Den middagen hade jag gärna huggit in på!
Vill du variera så lägg dessutom i en skvätt vitt vin och rosépeppar. Det blir väldigt vackert också. Gott att äta kallt på macka dagen efter :)
Åh, som min mormor lagade abborre! Det kommer alltid att vara det godaste jag någonsin ätit.
Åh, abborre eller gös brukar vi äta så här. Enkelt och så gott! Abborre är dessutom otroligt gott att röka. Det är sommarminnen från min barndom det när vi fiskade en massa med pappa.
Oh lord, här snackar vi ju lyxigt värre! Nyfiskad abborre på faten, allt lite avundsjuka känner vi här:)
Och vill man lyxa en lördag är färska räkor såklart grejen. Eller lite rom på toppen. Sommar i en panna!
Anna: Ja, det här säger man inte nej till.
Eva-Len: Jag tror dig. Rosépeppar använder vi alldeles för sällan, måste plocka fram det lite oftare, gillar smaken.
Marie: :-D
Emmy: Maten som smakar barndmsminnen är ofta den bästa.
Mårtenssons: :-)
Sanna: Ja verkligen sommar! Och nu blev jag sugen på räkor i massor, mmm!
Hej,
Så fick man sig en dos av allt igen. Doft, smak och form – och lika glad blir jag för det.
Kännner hur det vattnas i munnen och vill att det ska vara lunch nu.
Nu ska jag botanisera lite till och jag är alldeles säker på att jag kommer att hitta massa godingar till midsommar.
Tack!
Mille: :-) Hoppas att du hittar något midsommarkompatibelt!