Här är valborgssillen!
Igår tjuvstartade vi valborgsfirandet i P4 Uppland med att laga sillunch till frukost. Och här är den, en krämig potatissallad på knäckebröd toppad med matjessill, brynt smör och finklippt gräslök.
Matjeslunch på knäcke
500 g färskpotatis (eller mjölig)
3/4 dl creme fraiche
1 dl gräddfil
1 liten rödlök
1 litet äpple
salt och svartpeppar
2 burkar matjessill
1 knippe gräslök
rädisor
25 g smör
knäckebröd
Koka potatisen i saltat vatten, låt ånga av och svalna. Dela potatisen i mindre bitar och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil och creme fraiche, mosa ihop lätt med en gaffel. Rör ner finhackad rödlök samt finhackat äpple. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll av spaden från matjessillen. Bryn smöret i en kastrull. Servera potatissalladen på knäckebröd, toppa med matjessill, tunt skivad rädisa samt finklippt gräslök. Toppa med lite brynt smör över matjessillen vid servering.
Publicerad i sill, valborg | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg8 kommentarer till “Här är valborgssillen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Mums. Riktig valborg finns bara i Uppsala!
Klart det ska vara sill till Valborgsfirandet också! :)
Johanna: :-)
Mårtenssons: Ja det tycker jag med. Sill är liksom aldrig fel.
Hejsan!
Tittade in, bara för att se om du fortfarande är aktiv. Det var nämligen ett tag sedan jag vid ett spcifikt tillfälle upptäckte din sida. Och tillbaka till den träffen kommer jag strax att gå – kände igen den från förra året, när jag var ute i samma ärende. Alm och almfrön. Utgår från att du ser att du fått en kommentar där. Tack på förhand. Ja förresten, varför frågar jag där och inte här? Det känns som att min fråga hör ihop med din artikel.
Erik: Halvaktiv är väl närmast sanningen, men kommentarer läser och gläds jag alltid åt.
Tackar för receptet. En lite nu variant på matjessill som jag måste prova.
the e-liquid varieties…
Här är valborgssillen! | pickipicki…
Quartan: Ja gör det vetja!