Titta, här är kantarellcarbonaran!
Förra veckan stannade mitt instagramflöde upp för en stund när jag såg en bild med tillhörande ord carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Det var ett sånt jag-vill-nog-inte-äta-någonting-annat-i-resten-av-mitt-liv-ögonblick. Som så många gånger förr var det matidolen Anna Billing som var upphovsman till genidraget. Eftersom bilden inte försvunnit ur mitt minne ställde jag mig i köket igår kväll och gjorde ungefär så som jag tänker mig att man gör när man tilllagar en carbonara med kantareller, västerbottensost och rökt sidfläsk. Idag tar jag med mig kantarellerna till radion och gör det igen. Den som vill höra hur det låter startar P4 Uppland nio minuter över halv åtta.
Carbonara med rökt sidfläsk, kantareller
och västerbottensost
150-200 g rökt sidfläsk
4 port spaghetti
0,5 kg färska kantareller
1 färsk gul lök
smör att steka svamp/lök i
1 dl grädde
2 dl riven västerbottensost
2-3 äggulor
färska örter (t ex timjan, gräslök, persilja)
salt och svartpeppar
Rensa och dela större svampar i mindre bitar. Finhacka löken. Stek löken i smör, tillsätt svamp och låt steka tills vätskan kokat bort, smaka av med salt och lite peppar efter behag. Ställ åt sidan. Koka spaghettin. Tärna och stek sidfläsket, låt rinna av på hushållspapper. Vispa ihop äggulor, grädde och hälften av den rivna osten i en bunke. Rör ihop pasta, sås, sidfläsk och svamp i stekpannan. Rör ner resten av den rivna osten. Toppa med färska örter och nymalen svartpeppar. Servera direkt.
Ännu mer Anna Billing?
Fina kokboken Alla hönsen hemma
Bloggen och receptskatten: Skånska skafferiet
Ännu mer kantareller?
Kantarellrisotto
Stekt kantarellsmörgås med örtsmör
Soppan med svampen
Små pizzaor med västerbottensost och kantareller
Favoritpajen
6 kommentarer till “Titta, här är kantarellcarbonaran!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hej, Det där lät ju super gott!
Sökte i ditt sökfält om du hade något gurkrecept på lager, men fann inget.
Jag lade in gurka förr men så förlorade jag receptet. Kommer ihåg att jag hade både lök, dillkronor, vinbärsblad, senapsfrön och pepparrot mm.
Har du något som du är villig att dela med dig av?
Ha de gott,
Camilla
Oj. Ojojoj. Låter ljuvligt.
Väldigt god! Samtliga i familjen uppskattade den. Tom sonen åt svampen eftersom han sannolikt inte förstod att det var svamp! Lite mer fläsk nästa gång så blir det perfekt!
Säkerligen skitgott :) Vilka härliga smaker.
Åh, det måste, måste jag prova.
Åh vad gott :)