Emilias gröna tapenade

den 24 april 2008, kl 18:31

Lite småplock till middag. Försökte bland annat härma Emilias tapenade som hon gjorde häromdan. Var det såhär du gjorde tro?

Emilias gröna tapenade
I burk gröna oliver med citron
3-4 sardellfiléer
½-1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
lite kapris
svartpeppar

Mixa till en slät och god tapenade.

Vi rostade även coktailtoater i ugnen, det var också gott.

Rostade coktailtomater
Snitta ett litet kryss ovanpå tomaten, in i ugnen i 200 grader ungefär 20 minuter. Salta, peppra och strö över lite torkad oregano (eller andra färska/torkade kryddor).

Skriv ut inlägg

2 kommentarer till “Emilias gröna tapenade”

  1. ann-lou kl 12:52, den 25 april 2008

    Yum! Tapenaden låter supergod! :^)
    Just nu är jag inne i en sardellperiod och vill äta dem hela tiden…

  2. Emilia kl 14:58, den 27 april 2008

    Vad kul att mitt recept fick komma med. I orginalreceptet ska det även sötstark senap, men det är säkert supergod utan också! =D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen