Picknick på gräsmattan
Sommarvärme på gräsmattan ikväll. Johanna gjorde spenat- och fetaostpaj, Carl bakade rabarberefterrätt och jag hittade förra sommarens flädersaft i frysen. Robin blandade flädersaften med bubbelvatten, smart idé, det var gott.
Spenat- och fetaostpaj
Gör pajdeg som får ligga svalt i kylen, tryck ut i pajform och förgrädda i ugnen. Fräs finhackad lök och 250 gram fryst spenat. Vispa till äggstanning; 3 ägg, 3 dl mjölk/matgrädde+vatten och kryddor (salt, svartpeppar och riven muskotnöt). Blanda spenaten med äggstanningen och häll i det förgräddade pajskalet. Tärna ett paket fetaost och strö över pajen. Grädda i 200 grader.
3 kommentarer till “Picknick på gräsmattan”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hihi, jag gjorde också spenatpaj i veckan!
Jag hackade i en vitlöksklyfta också, det var gott! :)
Åh, vad somrigt och härligt det ser ut!
Ja, det var somrigt alla gånger. Vitlök låter gott. Egentligen skulle det i soltorkade tomater också, men dom var uppätna!