Picknick på gräsmattan

den 9 maj 2008, kl 22:20

Sommarvärme på gräsmattan ikväll. Johanna gjorde spenat- och fetaostpaj, Carl bakade rabarberefterrätt och jag hittade förra sommarens flädersaft i frysen. Robin blandade flädersaften med bubbelvatten, smart idé, det var gott.

Spenat- och fetaostpaj
Gör pajdeg som får ligga svalt i kylen, tryck ut i pajform och förgrädda i ugnen. Fräs finhackad lök och 250 gram fryst spenat. Vispa till äggstanning; 3 ägg, 3 dl mjölk/matgrädde+vatten och kryddor (salt, svartpeppar och riven muskotnöt). Blanda spenaten med äggstanningen och häll i det förgräddade pajskalet. Tärna ett paket fetaost och strö över pajen. Grädda i 200 grader.

Skriv ut inlägg

3 kommentarer till “Picknick på gräsmattan”

  1. Karin kl 13:16, den 10 maj 2008

    Hihi, jag gjorde också spenatpaj i veckan!
    Jag hackade i en vitlöksklyfta också, det var gott! :)

  2. Hanna kl 14:50, den 10 maj 2008

    Åh, vad somrigt och härligt det ser ut!

  3. tina kl 20:50, den 10 maj 2008

    Ja, det var somrigt alla gånger. Vitlök låter gott. Egentligen skulle det i soltorkade tomater också, men dom var uppätna!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen