Förtrollande goda crêpes
Ikväll åt vi crêpes som var alldeles förtrollande goda. Jag vet inte om det var för att jag för första gågen under tre års soppa-pannkaka-torsdag fick till perfekta pannkakor (gjutjärnspanna och lite smör, är det det som är tricket?), eller om det var för att fyllningen blev så bra. Det här var riktigt gott och är helt klart vår nya bjudrätt, någon som vill komma hit och äta crêpes snart?
Smeten
2,5 dl mjölk
2 ägg
½ tsk salt
1,5 dl (ljust och milt) fullkornsvetemjöl
Vispa ner ägg, salt och mjöl i mjölken. Stek så tunna pannkakor du kan i lite smör i den största stekpannan du hittar. Smeten räcker till 4 pannkakor = 2 huvudrättscrêpes och 2 efterrättscrêpes.
Förslag på fyllning
Matcrêpes:
1. Pastrami(/rökt skinka/rökt kalkon), babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost
2. Kallrökt lax, bladspenat, finhackad rödlök och en klick creme fraiche
Efterrättcrêpes:
3. Äpple stekt i lite smör, socker, kardemumma och kanel (en klick vaniljglass till?)
4. Skivad banan, nutella
Pastrami, babyspenat, finhackad rödlök, hackat äpple, smulad fetaost
Kallrökt lax, babyspenat, finhackad rödlök, creme fraiche
Banan och nutella
Äpple stekt i smör, socker, kardemumma och kanel
12 kommentarer till “Förtrollande goda crêpes”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
åh jag ääälskar verkligen crepes! ser supergott ut! =)
det ser jättegott ut:)
hoppas att du får en riktigt bra fredag:)
tänkte även passa på att gratulera till nomineringen till matbloggpriset:) grattis:)
take care!
Tack Molly, och ja, crêpsen var kalasgoda!
Åh, crepes med nutella och banan hade jag inte tackat nej till nu när det där eftermiddags-sötsuget just har slagit till… ;)
Det där sötsuget som slår till på eftermiddagen låter bekant, är vi släkt tro? ;)
Pannkakor med en klick surdegsgrund i är grymt, smakar lite som injera, testa det nästa gång!
Det ska jag verkligen göra, injera är gott! Tack för tipset!
Åh vad det ser gott ut, var längesen det blev crepes i mitt kök!
Det är torsdag imorgon Karin!
[...] t o m jag gillar dem (jag är lite skeptisk eftersom jag inte alls tycker om pannkakor) och med pickipicki-receptet som bas verkar det lovande. Dessutom lockar han med fransk cider till och då kan det väl inte gå [...]
Det här är ju ett perfekt sätt att servera rester på. Alla får fylla sina ”pannkakor” med vad de vill :) vi åt det helgen innan jul, men helgen efter hade ju varit ännu bättre, då kan man ju fylla dem m julmat som blivit över :)
Isflingan: Smart så smart! Hoppas allt är fint med dig. Kram!