Knäckebröd i brödfabriken

den 6 november 2008, kl 20:56

Efter lite påtryckningar mailade Lisa sitt knäckebrödsrecept. Tur för mig eftersom skorporna börjar sina i stora glasburken. Nu byter jag till en ny mellisvana, knäckebröd är så himla gott.

Knäckebröd
50 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 tsk brödkryddor
½ tsk salt
3 dl fullkornsdinkel
2 dl rågmjöl
3 dl siktat fullkornsmjöl
Pynta med;
sesamfrön, solroskärnor, flingsalt, kanel eller liknande

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner salt och kryddor samt mjölet. Dela i ungefär 12 lika stora delar. Låt jäsa i tjugo minuter. Kavla ut bröden riktigt tunna. Pynta med exempelvis sesamfrön och kavla ytterligare en gång så fröna fastnar. Pricka bröden med en gaffel. Strö över lite salt och grädda bröden ett i taget i 250 grader tills de får fin färg, vänd brödet någon gång.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen