Två middagar från en och samma soppa
Det här var ju riktigt smart mat om jag får säga det själv. Dag 1: soppa med räkor och kokosmjölk, enkelt och gott. Dag 2: Fiskgryta med soppresterna från dag 1 som grytbas. Ännu snabbare och minst lika gott. Trolleri, helt enkelt.
Dag 1 – Soppa med räkor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1½ msk olja
1 l tomatjuice
1-2 msk pressad citronsaft
1 burk kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
chili eller annan stark krydda
1 dl dill
salt, peppar
en näve räkor till varje sopptallrik
Tina och skala räkorna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt tomatjuice, kokosmjölk och buljongtärning. Smaka av med citronsaft och chili. Låt småkoka i tio minuter. Klipp ner i soppan och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med en rejäl näve räkor i tallriken och ett gott bröd bredvid.
Soppan räcker till 4 portioner alternativt 2 portioner soppa och grytbas till 2 portioner fiskgryta.
Dag 2 – Fiskgryta och couscous
Grönsaker du hittar hemma (exempelvis: zucchini, morot, majs, brysselkål), färsk chili, vit fisk
Sätt kastrullen med soppan på värme. Titta i kylskåpet vilka grönsaker som finns hemma, dela dessa i minde bitar och lägg i soppkastrullen. Finhacka och tillsätt även en bit färsk röd chili. Låt småputtra tills grönsakerna är mjuka med med lite tuggmotstånd. Dela fisken i mindre bitar och låt puttra med ett par minuter. Servera med couscous.
Fiskgryta och couscous