Knäckebröd i brödfabriken

den 6 november 2008, kl 20:56

Efter lite påtryckningar mailade Lisa sitt knäckebrödsrecept. Tur för mig eftersom skorporna börjar sina i stora glasburken. Nu byter jag till en ny mellisvana, knäckebröd är så himla gott.

Knäckebröd
50 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
3 tsk brödkryddor
½ tsk salt
3 dl fullkornsdinkel
2 dl rågmjöl
3 dl siktat fullkornsmjöl
Pynta med;
sesamfrön, solroskärnor, flingsalt, kanel eller liknande

Rör ut jästen i fingervarmt vatten. Blanda ner salt och kryddor samt mjölet. Dela i ungefär 12 lika stora delar. Låt jäsa i tjugo minuter. Kavla ut bröden riktigt tunna. Pynta med exempelvis sesamfrön och kavla ytterligare en gång så fröna fastnar. Pricka bröden med en gaffel. Strö över lite salt och grädda bröden ett i taget i 250 grader tills de får fin färg, vänd brödet någon gång.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Knäckebröd i brödfabriken”

  1. Lumumma kl 21:12, den 6 november 2008

    Jag håller med – knäckebröd är himla gott. Och ditt ser ju helt fantastiskt ut. Om jag kommer hem till dig och slänger och städar, så bakar du knäckebröd och lagar underbar mat åt mig? Bra. :D

  2. tina kl 21:17, den 6 november 2008

    Haha, självklart! Kom med detsamma!

  3. Papeppe kl 21:40, den 6 november 2008

    Knäckebröd är ärftligt!

  4. tina kl 21:49, den 6 november 2008

    Haha! Sovgott pappa!

  5. Susanne kl 22:12, den 6 november 2008

    Jo visst! Vi brukar göra glögg. Men oerhört gott resultat. Dock har vi inte gjort det i år. Vi tyckte att det räckte med alla de flaskor vi har kvar sen förra året. :-) Och så måste man ju prova Blossas varje år och alla andra roliga sorter som man blir nyfiken på! :-)

    Tack för alla tips! Egenhändigt tillverkat godis kommer absolut att hamna i lådan!

  6. Robin kl 15:51, den 10 november 2008

    ÅÅååh, jag som älskar knäckebröd! Vad avundsjuk jag blir…

  7. Idag hängde det en picknickkorg i trädet at pickipicki kl 22:00, den 28 april 2009

    [...] i veckan. Systern fick en picknickkorg av oss i min bästa ätbara-prestenter-anda. Bland annat med hembakat knäckebröd och kalasgoda biscotti (har provsmakat både en och två och kanske någon till). Så nu hoppas jag [...]

  8. Birgitta Grönvall kl 17:17, den 10 februari 2010

    Tack för ett härligt knäckebrödrecept!
    Tar lite tid att göra men sååå gott!Jag har serverat dem med en tomatsoppa som är så himla lätt att göra och dessutom urgod! Jag gärna delar med mig om du vill!

  9. tina kl 20:32, den 10 februari 2010

    Hej Birgitta!

    Jag blir alltid lika glad över att få recept. Du får gärna maila receptet till tina@pickipicki.se eller lämna det i kommentarsfältet här till höger under ”Läs mer, kontaktuppgifter”.

    Knäckebröd är bra fint!

  10. Birgitta kl 16:59, den 13 februari 2010

    Catherines tomatsoppa
    2 pers (kan dubblas oändligt)
    1 paket ICAs krossade tomater med basilka
    vatten efter hur tjock soppa man vill ha
    värm
    servera med:
    en klick av varje
    1) mortla färsk basilika tillsammans med olivolja och strö i lite flingsalt
    2) klick creme fraische
    Kan det vara enklare, man behöver ju det ibland!
    Hälsar Birgitta

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen