Indiska köttbullar och en rejäl näve krasse
Den här rätten (receptet är Arlas) är det flera år sedan jag åt senast. Jag gillade varianten på indiska köttbullar då, och dem smakade ungefär som jag mindes. Hade ingen persilja hemma, utan pyntade istället med krasse. Krasse som för övrigt är oförtjänt gott.
Arlas indiska köttbullar
400 g köttfärs
3 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
Låt mjölk och ströbröd svälla några minuter. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta till en smidig köttfärssmet. Forma ovala köttbullar/järpar/frikadeller (hur var det nu igen?) och stek.
Sås;
Häll i matlagningsgrädde i stekpannan och smaka av med garam masala och gurkmeja.
Servera med ris, pasta eller liknanade. Pyna med färsk koriander, persilja eller varför inte krasse, som är så gott.
Publicerad i indiskt, köttbullar | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg