Men ibland blir det ju faktiskt riktigt bra!
De flesta dagar väntar jag på att någon ska avslöja mig med att jag egentligen inte kan laga mat. Jag matbloggar för att det är roligt, inte för att jag är bra. Klarar varken av att steka ägg eller ta ut mat ur ugnen i rätt tid. Men är däremot fantastiskt bra på att öppna kylskåpsdörren, ställa fram de ingredienser jag vill äta och uppfinna något som aldrig ätits förut. Oftast blir det helt okej, bland blir det så otäckt att Carl får styra upp situationen med stekpannescones och så ibland kommer de där gånger då maten blir så god att jag skulle kunna sätta mig ner och skriva en kokbok innan läggdags. Igår kväll var en sådan gång.
Saffranscouscous med stekta grönsaker
och ångkokt fisk
2 port couscous
½ paket saffran
1 gul paprika
1 gul lök
1 morot
½ zucchini
vitlök
chili
skal från en citron
(thai)basilika
ungefär 450 g vit fisk
Koka couscous enligt anvisning på paketet, men med ½ paket saffran i vattnet. Ställ åt sidan. Stek lök i båtar, morotsstavar, zucchinihalvor och paprikabitar i olja tillsammans med finskivad vitlök och chili efter smak. Salta och peppra. Stek tills grönsakerna är mjuka med med lite tuggmotstånd kvar. Vänd i slutet ner den kokta couscousen och (thai)basilika. Servera med ångkokt fisk, pynta med thaibasilika, riven citronskal och finskivade rädisor.
Maten räcker till två personer och en matlåda.
Publicerad i couscous, fisk, saffran, snabbt | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg