Men ibland blir det ju faktiskt riktigt bra!
De flesta dagar väntar jag på att någon ska avslöja mig med att jag egentligen inte kan laga mat. Jag matbloggar för att det är roligt, inte för att jag är bra. Klarar varken av att steka ägg eller ta ut mat ur ugnen i rätt tid. Men är däremot fantastiskt bra på att öppna kylskåpsdörren, ställa fram de ingredienser jag vill äta och uppfinna något som aldrig ätits förut. Oftast blir det helt okej, bland blir det så otäckt att Carl får styra upp situationen med stekpannescones och så ibland kommer de där gånger då maten blir så god att jag skulle kunna sätta mig ner och skriva en kokbok innan läggdags. Igår kväll var en sådan gång.
Saffranscouscous med stekta grönsaker
och ångkokt fisk
2 port couscous
½ paket saffran
1 gul paprika
1 gul lök
1 morot
½ zucchini
vitlök
chili
skal från en citron
(thai)basilika
ungefär 450 g vit fisk
Koka couscous enligt anvisning på paketet, men med ½ paket saffran i vattnet. Ställ åt sidan. Stek lök i båtar, morotsstavar, zucchinihalvor och paprikabitar i olja tillsammans med finskivad vitlök och chili efter smak. Salta och peppra. Stek tills grönsakerna är mjuka med med lite tuggmotstånd kvar. Vänd i slutet ner den kokta couscousen och (thai)basilika. Servera med ångkokt fisk, pynta med thaibasilika, riven citronskal och finskivade rädisor.
Maten räcker till två personer och en matlåda.
Publicerad i couscous, fisk, saffran, snabbt | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg9 kommentarer till “Men ibland blir det ju faktiskt riktigt bra!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Hahaha….jag väntar oxå på att bli avslöjad. Bakar för att jag tycker det är kul och experimenterar en del, ibland blir det papperskorgen direkt och ibland så bra att man baxnar =)
Det verkar onekligen gott. :)
Jag kan bara hålla med om att det roligaste i köket är att improvisera och komma på nya saker men det innebär ju att man ibland misslyckas..
Hur ångkokar du fisken? Har du en sån där ångkokargrej?
Haha! Jag som hoppades på att slippa svara på den frågan! Vi kokade faktiskt fisken i en bambukorg som inhandlades för att kunna göra dumplings:
http://www.pickipicki.se/2008/12/tva-ganger-i-mitt-liv-har-jag-atit-dumplings/
Att vi krånglade till det så var för att Carl hemskt hemskt gärna ville, och det var ganska kul. Men, man kan säkert göra det enklare för sig? Visst finns det delar att sätta i en vanlig kastrull för att kunna ångkoka, det kanske vore något.
”…inte för att jag är bra”… Ha! I beg to differ. Pickipicki rules!
Leila och Sofia: Skönt att höra att man inte är ensam och att misslyckas rejält mellan varven! :)
Pytte: Ha själv! Hör av dig när du är i Uppsala, så ska jag bjuda på fika som tack för allt smicker du strör omkring dig!
Du behöver nog inte oroa dig, det allra mesta du visar upp ser fantastiskt gott ut (men det kan ju också vara de fina bilderna). Det här ska jag verkligen testa, nya recept på vardagsfisk är aldrig fel!
Hihi ja jag vet hur det är, men övning ger väl färdighet?!:D
Det såg då riktigt mumsigt! Ser så gott & glatt ut med saffransfärgen :)
Lotta: :)
Sandra: Så sant, övning ger färdighet!