I beg you please, don’t try this at home

den 15 mars 2009, kl 21:22

picki_img_2429

Väldigt sent igår kväll, eller väldigt tidigt imorse (det beror på vad man har för preferenser), så vaknade jag av att någon bankade på ytterdörrarna i trappen. Vansinnig över att någon hade mage att bete sig på det viset låg jag klarvaken i sängen och hann reflektera över att det måste ha snöat väldigt mycket under natten, eftersom det var så många plogbilar som blinkade ute på gatan. Nyfiken på snömängden sneglade jag ut genom persinnerna och möttes istället av ett tivoli av polis-, ambulans – och brandbilar. Med ens hörde jag brandlarmet som tjöt i närheten och eftersom bankningarna på dörrarna fortsatte förstod att det var läge att öppna dörren ändå. Utanför stod rökdykare i full mundering och frågade om vi visste vem som kunde ha en nyckel till grannen vägg-i-vägg, eller om de skulle bryta upp dörren? Man kan säga såhär: grannen hade rejält berusad kommit hem från fest, beslutat sig för att koka ris och slocknat. Hon vaknade inte av röken, inte av brandlarm och inte av bankningar på dörren. Jag har dock en känsla av att hon blev otäckt klarvaken när det stod brandmän i hennes rum och frågade hur hon mådde och om det varit en kul fest.

Så, det här receptet är tillägnat dig kära granne vägg-i-vägg (även om jag betvivlar att du någonsin kommer köra en repris på detta) och till alla er andra som kommer hem sent efter en kalaskväll och blir sugna på något att äta. För allt i världen, rör aldrig spisen. För att citera någon som sjöng på teven igår; Jag ber dig snälla, snälla, snälla, snälla.

Tinas matjesröra
1 burk matjessill
1 burk lättkesella
ett halvt äpple
massor av gräslök
svartpeppar

Skär matjessillen i små bitar och blanda med kesellan. Rör ner fintärnat äpple och massor av finklippt gräslök (alternativt finhackad rödlök). Smaka av med svartpeppar. Lägg röran på valfritt bröd. Om det finns kokt potatis i kylskåpet är det gott att skiva den tunt och låta den göra sällskap med röran.


25/7 2008

Skriv ut inlägg

Veckans fiskrecept: lax med blåmögelost

den , kl 08:16

picki_img_2391

I sista stund kommer veckans utlovade fiskrecept. Carl är ansvarig upphovsman till denna enkla, snabba och goda lax med blåmögelost som vi åt tillsammans med ris och citronsås, klart godkänt. Lax i ugnen går så snabbt att laga att det nästan är oförskämt. Men, nästa vecka ska vi nog variera oss och bjuda på annan fisk än lax.

Lax med blåmögelost
Skär laxfilé i portionsstora bitar. Skär en skåra i laxbiten och fyll skåran med blåmögelost. Lägg i en ugnsform och salta och vitpeppra laxen. Tillagas i 150 grader i ungefär 15 minuter.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen