Veckans fiskrecept: lax med blåmögelost

den 15 mars 2009, kl 08:16

picki_img_2391

I sista stund kommer veckans utlovade fiskrecept. Carl är ansvarig upphovsman till denna enkla, snabba och goda lax med blåmögelost som vi åt tillsammans med ris och citronsås, klart godkänt. Lax i ugnen går så snabbt att laga att det nästan är oförskämt. Men, nästa vecka ska vi nog variera oss och bjuda på annan fisk än lax.

Lax med blåmögelost
Skär laxfilé i portionsstora bitar. Skär en skåra i laxbiten och fyll skåran med blåmögelost. Lägg i en ugnsform och salta och vitpeppra laxen. Tillagas i 150 grader i ungefär 15 minuter.

Skriv ut inlägg

2 kommentarer till “Veckans fiskrecept: lax med blåmögelost”

  1. KD kl 20:11, den 23 juli 2009

    Men du, hur gör man citronsås?

  2. Tina kl 23:02, den 23 juli 2009

    Men du jag vet hur man gör! Man kan göra lite hur som helst faktiskt. Creme fraiche/matlagningsgrädde eller grädde, pressad citron, salt och vitpeppar. Rör ihop en kastrull på svag värme. Om man känner för det kan man alltid skvätta i lite vitt vin och fiskbuljong. Inget vidare solklart recept va? Men gott, det blir det. :-D Hoppas att du har det bra KD. Kram!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen