I beg you please, don’t try this at home

den 15 mars 2009, kl 21:22

picki_img_2429

Väldigt sent igår kväll, eller väldigt tidigt imorse (det beror på vad man har för preferenser), så vaknade jag av att någon bankade på ytterdörrarna i trappen. Vansinnig över att någon hade mage att bete sig på det viset låg jag klarvaken i sängen och hann reflektera över att det måste ha snöat väldigt mycket under natten, eftersom det var så många plogbilar som blinkade ute på gatan. Nyfiken på snömängden sneglade jag ut genom persinnerna och möttes istället av ett tivoli av polis-, ambulans – och brandbilar. Med ens hörde jag brandlarmet som tjöt i närheten och eftersom bankningarna på dörrarna fortsatte förstod att det var läge att öppna dörren ändå. Utanför stod rökdykare i full mundering och frågade om vi visste vem som kunde ha en nyckel till grannen vägg-i-vägg, eller om de skulle bryta upp dörren? Man kan säga såhär: grannen hade rejält berusad kommit hem från fest, beslutat sig för att koka ris och slocknat. Hon vaknade inte av röken, inte av brandlarm och inte av bankningar på dörren. Jag har dock en känsla av att hon blev otäckt klarvaken när det stod brandmän i hennes rum och frågade hur hon mådde och om det varit en kul fest.

Så, det här receptet är tillägnat dig kära granne vägg-i-vägg (även om jag betvivlar att du någonsin kommer köra en repris på detta) och till alla er andra som kommer hem sent efter en kalaskväll och blir sugna på något att äta. För allt i världen, rör aldrig spisen. För att citera någon som sjöng på teven igår; Jag ber dig snälla, snälla, snälla, snälla.

Tinas matjesröra
1 burk matjessill
1 burk lättkesella
ett halvt äpple
massor av gräslök
svartpeppar

Skär matjessillen i små bitar och blanda med kesellan. Rör ner fintärnat äpple och massor av finklippt gräslök (alternativt finhackad rödlök). Smaka av med svartpeppar. Lägg röran på valfritt bröd. Om det finns kokt potatis i kylskåpet är det gott att skiva den tunt och låta den göra sällskap med röran.


25/7 2008

Skriv ut inlägg

7 kommentarer till “I beg you please, don’t try this at home”

 1. Lumumma kl 21:38, den 15 mars 2009

  Mmmmmmums, massor av fiskrecept. Fick jag välja mellan kött och fisk, valde jag fisk. Sill är gott.

 2. Fias kastruller kl 21:41, den 15 mars 2009

  Jag förstår att att man kan bli sugen på mat när man kommer hem framåt natten men har aldrig blivit sugen på ris… dina små smörgåsar skulle jag därimot gärna smaska på :) /Sofia

 3. Ingela kl 22:36, den 15 mars 2009

  Tur att någon vaknade och larmade! Jag upplevde samma sak för något år sen och då var jag den enda (!) i ett sjuvåningshus som vaknade av röklukten och larmade brandkåren. Är väldigt glad att jag gjorde det för att bli evakuerad från sjätte våningen är inget jag jättegärna skulle göra….

  Det lät gott med äpple i din matjesröra, det ska jag testa nästa gång!

 4. Jennie/Kalasgott kl 22:38, den 15 mars 2009

  Men fy vad läskigt!
  Tur att det gick bra ändå!!

  Matjesröran ser förövrigt väldigt god ut!
  Hoppas att du får en trevlig vecka!
  Kram, Jennie.

 5. Fröken Dill kl 16:49, den 16 mars 2009

  En timer på spisen borde vara obligatoriskt. Jag är rätt ordentlig, men måste erkänna att det hänt att jag gått till jobbet och glömt en platta på. (Visserligen på låg temperatur, så inget hände, men ändå, bara tanken…)

  Ryser fröken Dill

 6. tina kl 17:44, den 16 mars 2009

  Lumumma: Jag hade valt likadant!

  Sofia: :D

  Ingela: Oj!

  Jennie: Ja, lite läskigt faktiskt! Fin vecka till dig med! :)

  Fröken Dill: :-O Det är faktiskt lika förbjudet att koka ris mitt inatt som att gå hemifrån med plattan på!

 7. lina kl 19:53, den 16 mars 2009

  Samma misstag höll på att hända mig en gång i tiden (var snabbmakaroner men dock), men blev räddad i sista minuten…läskigt. Då passar din matjesröra mycket bättre:)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen