Indiska köttbullar och en rejäl näve krasse
Den här rätten (receptet är Arlas) är det flera år sedan jag åt senast. Jag gillade varianten på indiska köttbullar då, och dem smakade ungefär som jag mindes. Hade ingen persilja hemma, utan pyntade istället med krasse. Krasse som för övrigt är oförtjänt gott.
Arlas indiska köttbullar
400 g köttfärs
3 msk ströbröd
1,5 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk garam masala
1 pressad vitlöksklyfta
Låt mjölk och ströbröd svälla några minuter. Rör ner resten av ingredienserna och arbeta till en smidig köttfärssmet. Forma ovala köttbullar/järpar/frikadeller (hur var det nu igen?) och stek.
Sås;
Häll i matlagningsgrädde i stekpannan och smaka av med garam masala och gurkmeja.
Servera med ris, pasta eller liknanade. Pyna med färsk koriander, persilja eller varför inte krasse, som är så gott.
Publicerad i indiskt, köttbullar | Kommentarer (4) Skriv ut inlägg4 kommentarer till “Indiska köttbullar och en rejäl näve krasse”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
det där ser jättegott ut! :)
Vilken läcker mat och för att inte tala om stylingen på bilden.. skitsnyggt!
Filibabba: Det var faktiskt jättegott med!
Jennie: Styling, du skulle varit med! Jag fotade egentligen maten kvällen innan, och det blev bara pannkaka av bilden. Det du ser är matlådevarianten som landade i en tallrik, som i sin tur hamnade i soffan i desperat jakt på lite ljus. Skenet bedrar! ;)
[...] Mån Bulgursallad med halloumi och hallon Tis Indiska köttbullar Ons Emilias kyckling och rotfrukter i ugn Tor Potatis- och purjolökssoppa Fre Paella Lör Fisk [...]