Söndagsfin pasta med fisk i saffranssås

den 23 mars 2009, kl 07:09

picki_img_2497

Igår kväll var jag så trött att luften gick ur mig. Då stängde Carl dörren till köket och lagade söndagsmiddag och veckans fisk i ett. Wow, vad gott! Saffran måste klassas som ett gult trolleripulver.

Pasta med fisk i saffranssås
2 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
1 tsk sambal oelek
1 påse saffran
300 g vit fisk
timjan
pasta

Koka ihop creme fraiche, hummerfond, sambal oelek, och saffran. Lägg ner någon kvist timjan i såsen. När pastan börjar bli klar, lägg ner fisk, delad i mindre bitar, i såsen och låt den koka några minuter. Pynta med timjan.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Söndagsfin pasta med fisk i saffranssås”

  1. mollya kl 13:01, den 23 mars 2009

    Oh så smaskigt! Jag älskar saffran och tillsammans med fisk blir det extra bra :) Kycklingreceptet i förra inlägget verkar också spännande, ska testa med quornfileer. Som vanligt… tack för inspirationen!

  2. Leila bakar... kl 14:35, den 23 mars 2009

    gott! fin tallrik oxå!

  3. tina kl 21:35, den 23 mars 2009

    Molly: Du får tala om ifall det blev bra med quornfiléer. Carl gjorde sin vegetariska variant med något som jag inte minns vad det var. Men det var inte quornfilé och det var inte gott. Saffran och fisk däremot, det är särskilt gott!

    Leila: Tack! Det är ett loppisfynd!

  4. nässelblom & choklad kl 16:49, den 24 mars 2009

    Mmmm, det ser gott ut. Jag gillar också saffran i matlagningen, både vackert och smakligt. Vad skönt att få middagen fixad så där när man känner sig riktigt trött. Mycket annat gott också som jag missat när jag inte haft tid att titta in. Men otäckt med grannen som glömt riset på spisen – ditt tips passar bättre för trötta och berusade hemvändare. Naturligtvis riskfritt för andra också. Tur att inget värre hände trots allt. Ha det gott!

  5. Skogshuset kl 18:33, den 24 mars 2009

    Yes, fler som gillar saffran i maten! Jag älskar denna krydda. Passar inte bara till bakning:-)
    Mitt första besök på din blogg – jättefin och många smarriga recept!

  6. Lumumma kl 07:57, den 25 mars 2009

    Lockande! Pasta och saffran, mums. :P

  7. tina kl 08:09, den 25 mars 2009

    Nässelblom&choklad: När du skriver vackert och smakligt om saffran, så kommer jag att tänka på din fina bild med någon slags efterrätt (med saffran i?) som du har i en tjusig mugg. Det inlägget/receptet ska jag leta reda på, tur att jag påmindes! Hoppas att allt är fint med dig!

    Skogshuset: Välkommen hit och välkommen tillbaka vetja! :)

    Lumumma: Japp!

  8. Jennie/Kalasgott kl 22:36, den 25 mars 2009

    Ser väldigt, väldigt gott ut!! :-)

  9. tina kl 07:59, den 27 mars 2009

    Jennie: Tänk för att det var det också, prova vetja! :)

  10. HomeRiver kl 18:18, den 31 mars 2009

    Jag snubblade in på din fina blogg. Och jag återkommer definitivt!

  11. tina kl 21:31, den 1 april 2009

    HomeRiver: Välkommen tillbaka vetja! :D

  12. mollya kl 20:54, den 6 maj 2009

    ÄNTLIGEN har vi testat detta receptet här hemma och MUMS säger jag bara. Underbart gott! Och att det gick så snabbt gjorde ju inte saken sämre… he he… Vi serverade fisken med ris till, vilket passade bra. Sambon började genast fundera på att testa samma recept med kyckling. Spännande.

  13. tina kl 21:10, den 6 maj 2009

    :D

    Ett gult trolleripulver som sagt! Glöm inte berätta hur det blir med kyckling, gott kan jag tänka mig!

  14. Färgglad fiskgryta och grön zucchinipasta at pickipicki kl 08:53, den 19 oktober 2009

    [...] recept Lax med fänkålssås Fiskgryta med röd curry Laxgryta med smak av lime och citrongräs Pasta med fisk i saffranssås Färgglatt Filed under fisk, gryta, lax | Skriv ut [...]

  15. Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki kl 08:24, den 8 februari 2010

    [...] mer saffran på picki Pasta med fisk i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka [...]

  16. Fick du en påse gult trolleripulver över i julas? at pickipicki kl 08:24, den 8 februari 2010

    [...] mer saffran på picki Pasta med fisk i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka [...]

  17. Beda kl 09:59, den 14 mars 2010

    Tror du sej fungerar?

  18. tina kl 10:17, den 14 mars 2010

    Ja det tror jag absolut. Vi använde fryst Alaska pollock och det var gott!

  19. Veckans mat i det röda köket | pickipicki kl 14:04, den 12 september 2011

    [...] Mån Saffranspasta med fisk Tis Vegetarisk pastalåda med fetaost Ons Risotto med butternut squash och getost, toppad med [...]

  20. Isflingan kl 18:42, den 17 juli 2014

    Lagar saffransfisk mitt i sommaren. O får ett galet sug efter lussekatter…Tur att d då e sommar o saffransglass finns. Som nästan e ännu godare n bullarna :)

  21. tina kl 07:36, den 30 juli 2014

    Isflingan: Åh, jag längtar efter lussebullar minst en gång i veckan. Svårslaget ändå.

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen