Söndagsfin pasta med fisk i saffranssås
den 23 mars 2009, kl 07:09
Igår kväll var jag så trött att luften gick ur mig. Då stängde Carl dörren till köket och lagade söndagsmiddag och veckans fisk i ett. Wow, vad gott! Saffran måste klassas som ett gult trolleripulver.
Pasta med fisk i saffranssås
2 dl creme fraiche
1 msk hummerfond
1 tsk sambal oelek
1 påse saffran
300 g vit fisk
timjan
pasta
Koka ihop creme fraiche, hummerfond, sambal oelek, och saffran. Lägg ner någon kvist timjan i såsen. När pastan börjar bli klar, lägg ner fisk, delad i mindre bitar, i såsen och låt den koka några minuter. Pynta med timjan.
Publicerad i bjuden på mat, fisk, saffran | Kommentarer (21) Skriv ut inlägg21 kommentarer till “Söndagsfin pasta med fisk i saffranssås”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Oh så smaskigt! Jag älskar saffran och tillsammans med fisk blir det extra bra :) Kycklingreceptet i förra inlägget verkar också spännande, ska testa med quornfileer. Som vanligt… tack för inspirationen!
gott! fin tallrik oxå!
Molly: Du får tala om ifall det blev bra med quornfiléer. Carl gjorde sin vegetariska variant med något som jag inte minns vad det var. Men det var inte quornfilé och det var inte gott. Saffran och fisk däremot, det är särskilt gott!
Leila: Tack! Det är ett loppisfynd!
Mmmm, det ser gott ut. Jag gillar också saffran i matlagningen, både vackert och smakligt. Vad skönt att få middagen fixad så där när man känner sig riktigt trött. Mycket annat gott också som jag missat när jag inte haft tid att titta in. Men otäckt med grannen som glömt riset på spisen – ditt tips passar bättre för trötta och berusade hemvändare. Naturligtvis riskfritt för andra också. Tur att inget värre hände trots allt. Ha det gott!
Yes, fler som gillar saffran i maten! Jag älskar denna krydda. Passar inte bara till bakning:-)
Mitt första besök på din blogg – jättefin och många smarriga recept!
Lockande! Pasta och saffran, mums. :P
Nässelblom&choklad: När du skriver vackert och smakligt om saffran, så kommer jag att tänka på din fina bild med någon slags efterrätt (med saffran i?) som du har i en tjusig mugg. Det inlägget/receptet ska jag leta reda på, tur att jag påmindes! Hoppas att allt är fint med dig!
Skogshuset: Välkommen hit och välkommen tillbaka vetja! :)
Lumumma: Japp!
Ser väldigt, väldigt gott ut!! :-)
Jennie: Tänk för att det var det också, prova vetja! :)
Jag snubblade in på din fina blogg. Och jag återkommer definitivt!
HomeRiver: Välkommen tillbaka vetja! :D
ÄNTLIGEN har vi testat detta receptet här hemma och MUMS säger jag bara. Underbart gott! Och att det gick så snabbt gjorde ju inte saken sämre… he he… Vi serverade fisken med ris till, vilket passade bra. Sambon började genast fundera på att testa samma recept med kyckling. Spännande.
:D
Ett gult trolleripulver som sagt! Glöm inte berätta hur det blir med kyckling, gott kan jag tänka mig!
[...] recept Lax med fänkålssås Fiskgryta med röd curry Laxgryta med smak av lime och citrongräs Pasta med fisk i saffranssås Färgglatt Filed under fisk, gryta, lax | Skriv ut [...]
[...] mer saffran på picki Pasta med fisk i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka [...]
[...] mer saffran på picki Pasta med fisk i saffranssås Saffranscouscous med stekta grönsaker och ångkokt fisk Gotländsk saffranspannkaka [...]
Tror du sej fungerar?
Ja det tror jag absolut. Vi använde fryst Alaska pollock och det var gott!
[...] Mån Saffranspasta med fisk Tis Vegetarisk pastalåda med fetaost Ons Risotto med butternut squash och getost, toppad med [...]
Lagar saffransfisk mitt i sommaren. O får ett galet sug efter lussekatter…Tur att d då e sommar o saffransglass finns. Som nästan e ännu godare n bullarna :)
Isflingan: Åh, jag längtar efter lussebullar minst en gång i veckan. Svårslaget ändå.