Veckans mat i det röda köket
Här kommer veckans matsedel. Slug som jag är har jag placerat de ugnsrostade jordärtskockorna på veckans sista dag. Det betyder att vi gemensamt har nästan en vecka på oss att komma på vad som är allra godast att serveras till jordärtskockorna. Det vinnande förslaget belönas med ett vykort i brevlådan.
Veckomatsedel
Mån Saffranspasta med fisk
Tis Vegetarisk pastalåda med fetaost
Ons Risotto med butternut squash och getost, toppad med kantareller
Tor Mormors zucchinisoppa med rökt sidfläsk
Fre Jhinga puri, räkor med pooris
Lör Kryddstarka kycklingklubbor och sötpotatispuré
Sön Ugnsrostade jordärtskockor
16 kommentarer till “Veckans mat i det röda köket”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilken härlig vecka ni kommer att få! :)
Åhå, vilken god mat-vecka! Pax för att testa risottoreceptet!
Mmmm, risotton med butternut har jag redan skrivit in på nästa veckas matsedel. tjejen med framförhållning, jag vågar nästan säga att det är jag!
Hanna: Det bästa med att göra sin egen veckomatsedel är som bekant att man får välja favoriträtter varje dag! ;-)
Kim: Varsågod vetja! :-)
Rebecka: :-D
Alltså, den där risotton skulle jag göra vad som helst för, den låter fantastisk! Åååååh =D
Ska fundera på det där med jordärtskockorna ;)
Och här på sommar- (numera höst-) kollot har det inhandlats rökt sidfläsk i saluhallen !
Ååh risotton ser supergod ut!
Så mycket gott :-)
Alexandra: Kom hit så får du smaka!
Mamman: Hurra för soppan! Före el efter ni läst veckomatsedeln? :-)
Lilla kråkan: Det är den, risotto gillar jag!
Linda: :-)
Oj, så mycket gott. Och så mycket olika mat dessutom.
Jag tycker det är så kul att kika in på dina lite äldre bilder. Har du bytt kamera eller bara blivit bättre på att fotografera?
Ja visst, det var ju det där med jordärtskockorna också. Dina ingredienser i veckans andra rätter gör det lite extra klurigt. För jag hde kunnat tänka mig rödbetsbiffar med chevrecreme till eller västerbottentoppad lax. Men mitt förslag blir slutligen, en sallad med stekt halloumi, citrusfrukter och något matgryn.
Jag skulle vilja ha grillade eller stekta lammkotletter till jordärtskockorna. Nu är det ofta dyrt i överkant och inte säsong (väl?), men jag tror att det vore gott!
Före vi läst veckomatsedeln, på initiativ av mormor som fått zucchini av kusinen Kauri.
Jag röstar på att göra en kräm på skockorna och servera den med fräst pancetta och örtfyllda (kanske salvia?) kycklingrullar, eller ugnsbakad torskrygg. Fast jag är säker på att vad du än beslutar dig för att göra med dina skockor så blir det jättegott!
Eller de här, fast med pancetta i stället för bacon :http://www.recept.nu/1.8610/gert_klotzke/huvudratter/gronsaker_potatis_andra_rotfrukter/rarakor_med_jordartskocka
Nä, jag ska sluta terra dig nu, det är väl bättre att jag knatar iväg och köper egna skockor :-)
Emmy: Din sallad låter mycket lockande, tack för tips!
Ang foton. Jag antar att du har varit långt bak i arkivet. Det har passerat ett antal kameror/objektiv genom åren. Men jag hoppas att jag är bättre på att fota idag än för 4 år sedan. Jag har ju fått tillfälle att öva en del…
Helena: Det tror jag med, lamm är ju så gott!
Mamman: Lyllos er, vi har köpt vår! :-D Fråga Kauri om han har något kul tips på vad man kan gör av vinblad.
Moma: Åh, jag älskar receptbombning. Mer sånt! Alla dina tips låter ju hemskt goda! Tack! :-D