Buongiorno Carl, saknar du mig?
Starta P4 Uppland om tio minuter, så får du höra min röst! Och om det nu skulle vara på det viset att du ätit smörgås till frukost, lunch och middag sedan jag for, så kanske du åtminstone får lite inspiration till att laga torsdagssoppa ikväll. I studion lagar vi trattkantarellsoppa med sherry, det är finfin mat det. Vad sägs om äppelplättar till efterrätt?
Recepten
Trattkantarellsoppa med sherry
Äppelplättar
Ätbara souvenirer
Jag såg att någon av er frågade hur det kommer sig att jag och Årets kock är i Florens, en relevant fråga givetvis. När Tomas vann tävlingen tidigare i år var en del av priset en stipendieresa hit till Toscana, och vi är några stycken som bjudits med att ta del av toscansk mat- och vinkultur. Italien snålar ju knappast med inspiration och jag fyller mage, kamera och anteckningsblock med mat och dryck. Bilden ovan är tagen på en gård söder om Florence (Fattoria Corzano e Paterno) och här visar Arianna Gelpke druvor av Sangiovese. Familjen på gården producerar vin i mindre skala, men ägnar sig huvudsakligen åt ostproduktion. Att samtliga i vårt sällskap numera har minst en ost var i minibaren i respektive hotellrum är alltså ingen slump, utan ett gott betyg på ostarna vi provsmakade och köpte med oss hem. Ätbara souvenirer är ju som bekant de bästa.
Publicerad i Italien, italienskt, ost, Toscana | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg