Ätbara souvenirer
Jag såg att någon av er frågade hur det kommer sig att jag och Årets kock är i Florens, en relevant fråga givetvis. När Tomas vann tävlingen tidigare i år var en del av priset en stipendieresa hit till Toscana, och vi är några stycken som bjudits med att ta del av toscansk mat- och vinkultur. Italien snålar ju knappast med inspiration och jag fyller mage, kamera och anteckningsblock med mat och dryck. Bilden ovan är tagen på en gård söder om Florence (Fattoria Corzano e Paterno) och här visar Arianna Gelpke druvor av Sangiovese. Familjen på gården producerar vin i mindre skala, men ägnar sig huvudsakligen åt ostproduktion. Att samtliga i vårt sällskap numera har minst en ost var i minibaren i respektive hotellrum är alltså ingen slump, utan ett gott betyg på ostarna vi provsmakade och köpte med oss hem. Ätbara souvenirer är ju som bekant de bästa.
Publicerad i Italien, italienskt, ost, Toscana | Kommentarer (8) Skriv ut inlägg8 kommentarer till “Ätbara souvenirer”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilken kul resa :-)
Vad härligt det låter med en sådan resa, njut!
Just rub it in, will you?! ;)
Låter fantastiskt trevligt hela grejen. Njut!
Absolut de bästa souvenirerna som finns, både när man provar dom, köper dom och kommer hem med dom:)
Så du är medbjuden. Vilket lyx. Ja, de ätbara souvenirerna är verkligen de bästa. Minns en bussresa hem från Danmark då allas väskor luktade lite sisådär ;-)
Åh vad det ser gott ut med nyskördade vindruvor! :)
Linda, Martina, Kim, Mårtenssons kök: Fint som snus!
Emmy: Hua, kan men vill inte föreställa mig!
Ansibecki: Det var riktigt gott! Jag har alltid haft en bild av att vin-vindruvor är något helt annat än söta ät-vindruvor. Men de var otippat söta.
[...] Italien från resan Tomas Diederichsen lagar mat med Marco Stabile Ett besök i tryffelhimlen Ätbara souvenirer Publicerad i Italien, italienskt | Kommentarer (8) Skriv ut [...]