Ett ljuvligt sötpotatismos

den 13 september 2011, kl 14:15

Jag vet inte om det har gått inflation i 10-poängarna i det röda köket, men på sistone har vi fått många nya favoriträtter här hemma. Vad sägs om kryddstarka kycklingklubbor serverade med ett snällt och lent sötpotatismos? Tänk att jag som aldrig varit något fan av potatismos, skulle gå och förälska mig i ett ljuvligt sötpotatismos. Otippat, men ändå inte alls. Carl tror förresten att jag skojar när jag säger att det vi ska äta det här moset varje vecka året ut. Vi får väl se.

Ett ljuvligt sötpotatismos
400 g sötpotatis
400 g potatis
grönsaksbuljong
1 dl grädde
1 dl mjölk
1 klick smör
0,5-1 tsk salt
1 krm vitpeppar
riven muskotnöt
1 krm torkad timjan

Skala och dela sötpotatis och potatis i mindre bitar. Koka mjuk i grönsaksbuljong alt lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Stöt potatisen och rör ner grädde och mjölk. Smaka av med kryddor,och 1 msk smör om du vill.

Kryddstarka kycklingklubbor
Lägg 750 g kycklingklubbor i en smord ugnsform, med skinnsidan nedåt. Pensla med rapsolja och toppa med salt, paprikapulver (gärna den starka varianten) och torkade chiliflingor. Snåla inte med kryddorna. Tillaga i mitten av ugnen i 150 grader. Efter 45 min, vänd på kycklingklubborna och krydda andra sidan. Ställ in i ugnen ytterligare 30 min ungefär. Kycklingen är färdig när det inte kommer rosa saft om du skär mot benet, kycklingen ska ha en innertemp på 80 grader.

Kycklingreceptet är för 2 personer, dubbla om ni är fler. Sötpotatismoset räcker till 3-4.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen