Min alldeles egna utomhusspis med sjöutsikt

den 20 augusti 2009, kl 09:55

picki_img_5839picki_img_5852

När jag var på den stora bärplockarresan till Finland tidigare i veckan så slog det mig att jag har glömt att berätta en sak för er! I somras när vi kom dit och för ovanlighetens skull hade kalasfint väder varje dag, så kom jag på den briljanta idén att jag skulle låta bygga en utomhusspis med sjöutsikt. Hos mamman och pappan ansökte jag om bygglov och sedan lade jag ut själva byggandet på entreprenad till den halvan av mitt hushåll som är utbildad byggingenjör. Själv nöjde jag mig med att övervaka det hela och från min plats på gräsmattan så såg jag att det mättes med både vattenpass och vinkelhakar, det grävdes grop, mättes igen och jag såg sand, singel, tegelstenar och murbruk innan bygget stod klart, min finfina utomhusspis med mitt namn inristat i murbruket. En sak är säker, om all mat blir godare av att ätas utomhus, så kan jag lova att all mat är roligare att laga utomhus!

Stompa
4 dl rågsikt eller vetemjöl
0,5-1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
ev 1 tsk brödkryddor
1,5 dl filmjölk
0,25 dl sirap

Blanda torra ingredienser först och därefter alla ingredienser. Kavla ut tunna och runda bröd och  pricka bröden med en gaffel. Stek bröden på bägge sidor i en torr stekpanna tills de får fin färg. Serveras med detsamma.

Förutom att baka bröd så har jag på stekhällen stekt pannkakor (med och utan fläsk), wokat alla sorters grönsaker, stekt både kött, potatis och kantareller, en kväll bakade vi till och med pizza på spisen! Dessutom bör det kanske tilläggas att bilderna är tagna innan spisen murats klart.

picki_img_6054

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen