Kusin Vitamin bjuder på krusbärssylt
Att jag tycker mycket om bär är nog ingen hemlighet och ibland roar jag mig med att försöka rangordna hur olika mycket jag tycker om olika bär, men kommer alltid fram till att faktiskt inte går. Dock vet jag att krusbär tillhör de bär jag gillar allra mest. För det är något alldeles speciellt med ett bär som smakar sött och friskt på en och samma gång. På den-stora-bärplockarresan tog jag kommandot i köket en kväll, och fick systern att baka krusbärskaka och kusinen att koka sylt. Ett rätt bra drag om jag får säga det själv, för nu njuter jag av krusbärssylt i yoghurten varje morgon.
Kusinens krusbärssylt
Koka runt 1 kg rensade krusbär tillsammans med 1 dl vatten i en stor kastrull med lock, i ungefär 10-15 minuter. Lyft kastrullen från plattan och rör ner lite socker/syltsocker i taget. Smaka av efter behag så att sylten blir lagom frisk/söt, tror det gick åt knappt ett halvt kilo socker. Låt sylten koka upp på nytt och därefter sjuda på svag värme utan lock i ytterligare 10 minuter. Låt sylten svalna och häll sedan upp i varma och väl rengjorda burkar.
Fotnot) Det är för övrigt kusinen som fotograferat sina krusbärsburkar.
Publicerad i krusbär, kusin Gustav, sylt, Ylöjärvi | Kommentarer (9) Skriv ut inlägg