En sommarfrukost att minnas i vinter

den 9 augusti 2009, kl 17:13

picki_img_6178

Imorse tittade jag igenom bilderna från Finland och hittade bland annat dessa fotografier från när vi satt på gräsmattan nere vid vattnet och åt frukost. Hallonkräm med mjölk och utsikt över en spegelblank sjö måste nog vara en optimal kombination av enkelhet och lyx. Blotta tanken på tidiga novembermorgnar med havregrynsgröt före solens uppgång fick mig att cykla raka vägen till Konsum endast iförd nattlinne för att handla frukost och sedan vidare hem till farmor och farfar där jag åt under äppelträdet samtidigt som jag läste morgontidningen. Jag kände mig faktiskt rätt nöjd när jag insåg att sommaren inte på långa vägar är slut än.

Hallonkräm
1 liter hallon
ungefär 6 dl vatten
2-3 msk socker
3 msk potatismjöl

Koka upp vatten och socker och häll sedan ner hallonen i kastrullen. Låt skjuda i ungefär 5 minuter och rör krämen slät. Smaka av och tillsätt eventuellt lite socker till. Rör ut potatismjölet i en skvätt kallt vatten och vispa ner i krämen. Låt koka upp och tag sedan av plattan från kastrullen direkt. Servera krämen kall tillsammans med mjölk.

picki_img_6170
Klara
picki_img_6163
Färdiga
picki_img_6173

Skriv ut inlägg

4 kommentarer till “En sommarfrukost att minnas i vinter”

  1. Sofia kl 09:21, den 10 augusti 2009

    Låter helt fantastiskt!
    Verkligen något att bära med sig till kalla mörka vintermornar.

  2. Fröken Dill kl 13:22, den 10 augusti 2009

    Jag är ingen krämfantast. (Jag och syrran fick nog för mycket kräm som barn och så gillar jag inte mjölk.) Trots det såg det helt underbart ut! Sommarfrukostar utomhus är fantastiskt!
    Hälsar fröken Dill

  3. Filibabba kl 15:39, den 10 augusti 2009

    hallonkräm låter helt underbart =)

  4. tina kl 08:57, den 12 augusti 2009

    Sofia: Så sant!

    Fröken Dill: Hihi, så du är uppvuxen på kräm! Ja, sommarfrkost är fantastiskt!

    Filibabba: Ja tänk för att det är det! :-)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen