De bästa matlådorna är mina!

den 2 februari 2010, kl 07:34


Ibland är det fördelaktigt att dela kök med en vegetarian, inte minst de gånger jag lagar köttfärsås, kycklinggrytor eller liknande. När det bara är jag som äter så blir det hur många matlådor som helst, matlådor som dessutom ingen annan ska vara med att slåss om. I flera dagar har jag därför ätit pasta och kycklingfärssås med smak av curry. Men jag klagar inte, tvärtom, jag hurrar varje gång jag öppnar kylskåpsdörren och hittar en matlåda som är alldeles min egen.

Kycklingfärssås
med smak av curry

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 stjälkar selleri
400 g kycklingfärs
tomatpuré
1 burk coktailtomater
1 dl vatten
salt, svartpeppar
(gul) curry
skalet från 1 citron
persilja

Fräs hackad gul lök, vitlök och finskivad selleri i lite olja några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och bryn den. Tillsätt därefter tomatpuré, tomater på burk,  och smaka av med kryddor. Häll i 1 dl vatten (från det kokande pastavattnet exempelvis) för en såsigare konsistens. Tillsätt rivet citronskal. Servera kycklingfärssåsen med pasta, grönsaker och pynta med persilja.

Skriv ut inlägg

11 kommentarer till “De bästa matlådorna är mina!”

  1. Monkan kl 13:28, den 2 februari 2010

    Med tanke på vad dagens lunch kostar och hur den smakar så är egen matlåda guld värd.

  2. Maria kl 16:58, den 2 februari 2010

    Ser ju smarrigt ut! Kycklingfärs har jag aldrig provat, men nu fick jag inspiration! En rätt som blir mycket god som matlåda (nästan bättre än nylagad) är Mexikansk yoghurtgryta, se http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/10/mexikansk-yoghurtgryta.html Den är helt ok att äta flera dagar i rad!

  3. tina kl 20:24, den 2 februari 2010

    Monkan: Eller hur! Med Aftonbladet-matte kan man garanterat TJÄNA pengar på att laga matlåda. Härligt vad rik jag ska bli varje månad! :-D

    Maria: Tack för tipset! Bra matlådemat går alltid hem här hemma!

  4. Sofie kl 21:45, den 2 februari 2010

    Låter smaskens! Brukar oxå gilla mina egna matlådor!!:)

  5. Kalasgott kl 23:34, den 2 februari 2010

    Måste laga denna kycklingsås, ser galet god ut!

  6. Fröken Dill kl 06:57, den 3 februari 2010

    Kycklingfärs som är så gott, det borde man äta oftare. Idag har DN ett reportage om den dyra lunchmaten på krogen. Jag kämpar hårt med matlådor för mig och J så att det kanske kan bli några kronor över, att t ex resa för?
    Tänker fröken Dill

  7. tina kl 20:35, den 3 februari 2010

    Sofia: Hurra för matlåda! :-)

    Kalasgott: Det är sällan jag lagar kycklingfärs, men det är gott.

    Fröken Dill: Du har så rätt. Du får lägga undan 85 kronor för varje matlåda, sen får ni göra något kul av dom pengarna. Dessutom är matlåda nio av tio gånger godare än lunchhaksmat!

  8. Yasemin kl 09:38, den 4 februari 2010

    Åhh så mumsigt det låter. Har aldrig provat färs på kyckling. Det låter inte så tokigt. ;)

  9. tina kl 12:09, den 4 februari 2010

    Yasemin: Det är gott. Om du provar kycklingfärs så kan jag tipsa om nudelgryta med kycklingfrikadeller; http://www.pickipicki.se/2009/02/nudelgryta-med-kycklingfrikadeller/

  10. Loulas Kök kl 10:40, den 7 februari 2010

    Det här var en smakkombination jag aldrig provat. Kyckling, tomat och curry, måste provas!

  11. tina kl 22:36, den 7 februari 2010

    Loula: Japp, gott är det!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen