De bästa matlådorna är mina!
Ibland är det fördelaktigt att dela kök med en vegetarian, inte minst de gånger jag lagar köttfärsås, kycklinggrytor eller liknande. När det bara är jag som äter så blir det hur många matlådor som helst, matlådor som dessutom ingen annan ska vara med att slåss om. I flera dagar har jag därför ätit pasta och kycklingfärssås med smak av curry. Men jag klagar inte, tvärtom, jag hurrar varje gång jag öppnar kylskåpsdörren och hittar en matlåda som är alldeles min egen.
Kycklingfärssås
med smak av curry
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 stjälkar selleri
400 g kycklingfärs
tomatpuré
1 burk coktailtomater
1 dl vatten
salt, svartpeppar
(gul) curry
skalet från 1 citron
persilja
Fräs hackad gul lök, vitlök och finskivad selleri i lite olja några minuter. Tillsätt kycklingfärsen och bryn den. Tillsätt därefter tomatpuré, tomater på burk, och smaka av med kryddor. Häll i 1 dl vatten (från det kokande pastavattnet exempelvis) för en såsigare konsistens. Tillsätt rivet citronskal. Servera kycklingfärssåsen med pasta, grönsaker och pynta med persilja.
Publicerad i kyckling, Middagstips | Kommentarer (11) Skriv ut inlägg11 kommentarer till “De bästa matlådorna är mina!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Med tanke på vad dagens lunch kostar och hur den smakar så är egen matlåda guld värd.
Ser ju smarrigt ut! Kycklingfärs har jag aldrig provat, men nu fick jag inspiration! En rätt som blir mycket god som matlåda (nästan bättre än nylagad) är Mexikansk yoghurtgryta, se http://ingenrotmos.blogspot.com/2009/10/mexikansk-yoghurtgryta.html Den är helt ok att äta flera dagar i rad!
Monkan: Eller hur! Med Aftonbladet-matte kan man garanterat TJÄNA pengar på att laga matlåda. Härligt vad rik jag ska bli varje månad! :-D
Maria: Tack för tipset! Bra matlådemat går alltid hem här hemma!
Låter smaskens! Brukar oxå gilla mina egna matlådor!!:)
Måste laga denna kycklingsås, ser galet god ut!
Kycklingfärs som är så gott, det borde man äta oftare. Idag har DN ett reportage om den dyra lunchmaten på krogen. Jag kämpar hårt med matlådor för mig och J så att det kanske kan bli några kronor över, att t ex resa för?
Tänker fröken Dill
Sofia: Hurra för matlåda! :-)
Kalasgott: Det är sällan jag lagar kycklingfärs, men det är gott.
Fröken Dill: Du har så rätt. Du får lägga undan 85 kronor för varje matlåda, sen får ni göra något kul av dom pengarna. Dessutom är matlåda nio av tio gånger godare än lunchhaksmat!
Åhh så mumsigt det låter. Har aldrig provat färs på kyckling. Det låter inte så tokigt. ;)
Yasemin: Det är gott. Om du provar kycklingfärs så kan jag tipsa om nudelgryta med kycklingfrikadeller; http://www.pickipicki.se/2009/02/nudelgryta-med-kycklingfrikadeller/
Det här var en smakkombination jag aldrig provat. Kyckling, tomat och curry, måste provas!
Loula: Japp, gott är det!