Kanske ett litet busfrö?

den 10 februari 2010, kl 09:03

Hemma på min gata i stan gör jag allt för att en lång väntan på vår ska gå lite fortare. Något snabbväxande grönt, ätbart och gott, vad är det jag sått? Först ut att gissa rätt vinner ära och berömmelse!

Skriv ut inlägg

26 kommentarer till “Kanske ett litet busfrö?”

  1. Märit kl 09:32, den 10 februari 2010

    SMÖRGÅSKRASSE

  2. Hanna kl 09:35, den 10 februari 2010

    Smorgaskrasse! :) Men vad har du undertill?

  3. Tant Grön kl 10:28, den 10 februari 2010

    Ja smörgåskrasse på en bädd av bomull måste det vara!

  4. Mian kl 11:20, den 10 februari 2010

    Jag tycker också att färg och form pekar på smörgåskrasse.
    Jag har en keramikgris att så krassefrön på!

  5. Helena kl 13:08, den 10 februari 2010

    Smörgåskrasse, så himla härligt! Här är krassefröna slut för tillfället, men ska nog se om alfalfafröna vill grodda (de är lite gamla). Sånt piggar verkligen upp såhär års!

  6. Fröken Dill kl 14:36, den 10 februari 2010

    Krasse är toppen! Jag har just köpt groddfrö till röda rädisgroddar. Det ska bli spännande. Annars är mungböngroddar en användbar favorit
    Hos fröken Dill

  7. Paula kl 18:15, den 10 februari 2010

    Åh, mina föräldrar har en igelkott som man sår krasse i, jag älskade den när jag var liten. Vilken nostalgivind jag sveptes med, tack för den!

  8. tina kl 20:43, den 10 februari 2010

    Märit: Ja, hurra! :-D

    Hanna: Ett par lager hushållspapper!

    Tant Grön: Papper i brist på bomull, men du du har rätt, bomull ska det ju vara!

    Mian: Hihi, en keramikgris! :-D

    Helena: Jag har också gamla alfaalfagroddar i skafferiet. Ska du prova så ska jag också!

    Fröken Dill: Rädisgroddar låter fantastiskt! Mungböngroddar är jag inte lika förtjust i…

    Paula: Tänk att det det växer krasse både ur keramikgrisar och igelkottar, vilken lycka! :-D

  9. Erika kl 20:54, den 10 februari 2010

    vilken nostalgi! När jag var liten sådde jag ofta krasse i äggskal med lite bomull i.

  10. tina kl 21:01, den 10 februari 2010

    Erika: Haha, är det sant? Det här blir ju bara bättre och bättre. Till påsk får det blir krasse i äggskal, så att jag kan imponera på treåriga grannflickan! :-D

  11. Charlotte kl 09:44, den 11 februari 2010

    Smörgåsrasse? hihi, Nej, jag tycker att det ser ut som en stor portion mannagrynsröt och toppat med lite linfrön…

  12. anna kl 09:53, den 11 februari 2010

    jag förväntar mig en inbjudan till den årliga påskmiddagen!

  13. tina kl 11:58, den 11 februari 2010

    Charlotte: Haha! Nejdu, mannagrynsgröt kan jag garantera att det inte är, för det äter jag inte!

    Anna: Ja just ja, den är inte att förglömma!

  14. sofia kl 15:30, den 11 februari 2010

    hej Tina! kolla in det här fina ägget: http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=3926

    Tack För bästaste bloggen! =)

  15. Loulas Kök kl 16:13, den 11 februari 2010

    Krasse, varför har jag inte tänkt på det! det var länge sen. Har ni nått tips på annat lättodlat frö?

  16. Mikaela kl 18:09, den 11 februari 2010

    Gud sicken piffig idé att så i äggskal, lär du se riktigt tjusigt ut!

  17. nässelblom & choklad kl 19:09, den 11 februari 2010

    Ja, nog måste det vara smörgåskrasse som du sår. Det är riktigt smarrigt på mackor och annat. Har inte kikat in på ett tag, tiden vill aldrig räcka. Men nu har jag uppdaterat mig och hittat mycket lockande. Är väldigt sugen på att testa att göra dumplings. Det har jag aldrig gjort. Ha det bra!

  18. tina kl 23:04, den 11 februari 2010

    Sofia: Nu är det spikat, krasseägg blir det garanterat här! Tack själv förresten, för bästa kommentaren! :-P

    Loula: Krasse är kul. På våren brukar vi så basilika, persilja och liknande. Resten av året blir det nog bara krasse, och så groddar vi alfaalfa, det är både lätt och kul!

    Mikaela: Ja, eller hur!

    Eva: Hoppas du gillar dumplings. Jag gillar dumpling, och krasse!

  19. Josefina kl 12:28, den 12 februari 2010

    smörgåskrasse. mums.

  20. Anna B kl 10:08, den 13 februari 2010

    Älskar krasse! Såg hos Anna på Gourmetodling & Kökshemligheter att hon groddat broccoli, det vill jag också prova:http://www.gourmetodling.com/grodda-grodda-grodda-broccoli/

  21. tina kl 13:04, den 13 februari 2010

    Josefina: :-D

    Anna: Nämen! Ja, det vill jag också göra!!

  22. KarinW kl 20:51, den 15 februari 2010

    Smörgåskrasse, vad gott! Jag glömde att vattna mina små frön sist jag försökte, kanske man ska testa på nytt!
    Hoppas allt är fint med dig/Karin

  23. tina kl 22:30, den 15 februari 2010

    Karin: Bra att du påminner, krassen lever farligt varje dag. Jag ska nog vattna omedelbart. Kram vetja!

  24. Mona Astorsdotter Lundin kl 12:11, den 12 februari 2011

    Har hittat en krasseigelkott. Hur gjorde man. Då var det inte intressant. Men nu är jag Farmor. MAL

  25. Mona Astorsdotter Lundin kl 12:12, den 12 februari 2011

    Har hittat en krasseigelkott. Men hur gjorde man. Då var jag inte intresserad. Men nu är jag Farmor. MAL

  26. tina kl 12:35, den 12 februari 2011

    Hej Mona! En krasseigelkott, vad skoj! Köp en påse krassefrön. På förpackningen står hur man gör. Men det är inte svårare än att man strön krassefrön på bomull eller hushållspapper som ska hållas fuktig. Det gror redan efter ett par dagar! :-D

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen