Kanske ett litet busfrö?
den 10 februari 2010, kl 09:03
Hemma på min gata i stan gör jag allt för att en lång väntan på vår ska gå lite fortare. Något snabbväxande grönt, ätbart och gott, vad är det jag sått? Först ut att gissa rätt vinner ära och berömmelse!
Publicerad i hemma-på-min-gata-i-stan, odling | Kommentarer (26) Skriv ut inlägg26 kommentarer till “Kanske ett litet busfrö?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
SMÖRGÅSKRASSE
Smorgaskrasse! :) Men vad har du undertill?
Ja smörgåskrasse på en bädd av bomull måste det vara!
Jag tycker också att färg och form pekar på smörgåskrasse.
Jag har en keramikgris att så krassefrön på!
Smörgåskrasse, så himla härligt! Här är krassefröna slut för tillfället, men ska nog se om alfalfafröna vill grodda (de är lite gamla). Sånt piggar verkligen upp såhär års!
Krasse är toppen! Jag har just köpt groddfrö till röda rädisgroddar. Det ska bli spännande. Annars är mungböngroddar en användbar favorit
Hos fröken Dill
Åh, mina föräldrar har en igelkott som man sår krasse i, jag älskade den när jag var liten. Vilken nostalgivind jag sveptes med, tack för den!
Märit: Ja, hurra! :-D
Hanna: Ett par lager hushållspapper!
Tant Grön: Papper i brist på bomull, men du du har rätt, bomull ska det ju vara!
Mian: Hihi, en keramikgris! :-D
Helena: Jag har också gamla alfaalfagroddar i skafferiet. Ska du prova så ska jag också!
Fröken Dill: Rädisgroddar låter fantastiskt! Mungböngroddar är jag inte lika förtjust i…
Paula: Tänk att det det växer krasse både ur keramikgrisar och igelkottar, vilken lycka! :-D
vilken nostalgi! När jag var liten sådde jag ofta krasse i äggskal med lite bomull i.
Erika: Haha, är det sant? Det här blir ju bara bättre och bättre. Till påsk får det blir krasse i äggskal, så att jag kan imponera på treåriga grannflickan! :-D
Smörgåsrasse? hihi, Nej, jag tycker att det ser ut som en stor portion mannagrynsröt och toppat med lite linfrön…
jag förväntar mig en inbjudan till den årliga påskmiddagen!
Charlotte: Haha! Nejdu, mannagrynsgröt kan jag garantera att det inte är, för det äter jag inte!
Anna: Ja just ja, den är inte att förglömma!
hej Tina! kolla in det här fina ägget: http://www.growingpeople.se/templates/Page.aspx?id=3926
Tack För bästaste bloggen! =)
Krasse, varför har jag inte tänkt på det! det var länge sen. Har ni nått tips på annat lättodlat frö?
Gud sicken piffig idé att så i äggskal, lär du se riktigt tjusigt ut!
Ja, nog måste det vara smörgåskrasse som du sår. Det är riktigt smarrigt på mackor och annat. Har inte kikat in på ett tag, tiden vill aldrig räcka. Men nu har jag uppdaterat mig och hittat mycket lockande. Är väldigt sugen på att testa att göra dumplings. Det har jag aldrig gjort. Ha det bra!
Sofia: Nu är det spikat, krasseägg blir det garanterat här! Tack själv förresten, för bästa kommentaren! :-P
Loula: Krasse är kul. På våren brukar vi så basilika, persilja och liknande. Resten av året blir det nog bara krasse, och så groddar vi alfaalfa, det är både lätt och kul!
Mikaela: Ja, eller hur!
Eva: Hoppas du gillar dumplings. Jag gillar dumpling, och krasse!
smörgåskrasse. mums.
Älskar krasse! Såg hos Anna på Gourmetodling & Kökshemligheter att hon groddat broccoli, det vill jag också prova:http://www.gourmetodling.com/grodda-grodda-grodda-broccoli/
Josefina: :-D
Anna: Nämen! Ja, det vill jag också göra!!
Smörgåskrasse, vad gott! Jag glömde att vattna mina små frön sist jag försökte, kanske man ska testa på nytt!
Hoppas allt är fint med dig/Karin
Karin: Bra att du påminner, krassen lever farligt varje dag. Jag ska nog vattna omedelbart. Kram vetja!
Har hittat en krasseigelkott. Hur gjorde man. Då var det inte intressant. Men nu är jag Farmor. MAL
Har hittat en krasseigelkott. Men hur gjorde man. Då var jag inte intresserad. Men nu är jag Farmor. MAL
Hej Mona! En krasseigelkott, vad skoj! Köp en påse krassefrön. På förpackningen står hur man gör. Men det är inte svårare än att man strön krassefrön på bomull eller hushållspapper som ska hållas fuktig. Det gror redan efter ett par dagar! :-D