Från Friterad haj till Curry Afghanistan

den 27 mars 2010, kl 10:05Periodvis läser jag kokböcker som andra läser morgontidningen. Ibland lusläser jag recepten, medan jag andra gånger
mest tittar på fotografierna, allt i jakt på inspiration. Allra mest gillar jag böcker där en historia berättas till recepten. En kokbok som jag därför ofta fastnar i är Fredskockarna av Per Lennartsson och Annkatrin Behrens. Boken handlar om livet och maten i utlandstjänst. Det är en kokbok som sticker ut och som är väldigt lätt att tycka om. Här återfinns alla tänkbara recept, från pitepalt till ökenlunch och friterad haj. Och så Curry Afghanistan, förstås. Ett lördagstips från min trave kok- och bakböcker. Vad har ni för favoriter i kokbokshyllan?

Curry Afghanistan
400 g kycklingfilé
1 gul lök
200 g färska champinjoner
1 röd paprika
1 grön paprika
1 äpple
smör att steka i
morötter
2 tsk röd currypasta
1 tärning grönsaksbuljong
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
salt, peppar

Stek strimlad kyckling i en kastrull i smör och currypasta. Rör därefter ner lökbåtar, hackad paprika, delade champinjoner och skivade morötter. Låt fräsa en stund och smula därefter över buljongen. Häll över vätska och låt småkoka tills kycklingen är genomkokt. Rör ner skalat och hackat äpple. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen