Här kommer ett vykort från Paris!

den 29 mars 2010, kl 19:29

Bonjour!
Här kommer en hälsning från Paris. Vi är här och det är våren också. Det vill säga uteserveringsväder som en fin dag i maj, jag har både fått plocka av mig jackan och inviga mina nya vårskor. Vi har betat av några av era tips; strosat i Montmartre, beundrat utsikten från Sacre Coeur och fikat på Amelies fik Café des Deux Moulins. Där övade förresten Carl franska och lyckades beställa 12 stycken macaroner. Men inte gör det något, dom (i dubbel bemärkelse) söta små kakorna var tack och lov mycket godare än vad jag alltid tänkt mig.
/Tina

Fiket där Amelie arbetar i filmen Amelie de Montmartre;
Café des Deux Moulins, 15 Rue Lepic (18e arr)

Skriv ut inlägg

En bröddeg med linfrön som räcker långt

den , kl 08:00

Grannen bakade bröd i våran ugn häromkvällen. En rejäl deg som, undantaget en stunds knådning, i princip skötte sig själv. Ett par timmar senare doftade det så som bara nybakt bröd kan och tre stora fina limpor plockades ut ur ugnen. Appropå ugnen så kan jag helt klart tänka mig att låna ut den för så här goda ändamål igen, för brödet var verkligen gott. Dessutom gillar jag när degen räcker långt. Tre bröd är ett att äta själv, ett att ge bort till någon man tycker om, och ett att kunna plocka fram ur frysen som en bonus.

3 linfröbröd
50 g jäst
4,5 dl havregryn
1,5 dl krossade linfrön
7,5 dl kallt vatten
3 tsk salt
3 msk rapsolja
13-15 dl vetemjöl

Blanda alla ingredienser utom mjölet och låt svälla i det kalla degspadet i en kvart. Arbeta ner det mesta av mjölet och låt därefter degen jäsa under bakduk i en timme. Dela degen i tre lika stora delar, forma limpor på en plåt med bakplåtspapper och jäs ytterligare en halvtimme under bakduk. Grädda i ungefär 30 minuter i 225 grader i nedre delen av ugnen. Bröden ska ha en fin skorpa, testa med en brödsticka att brödet är färdiggräddat (alternativt en innertemperatur på 93 grader).

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009Arkiv 2008Besökstoppen