En färggrann vegetarisk gulasch

den 18 mars 2010, kl 09:26

Det senaste halvåret har vi slagit världsrekord i att äta soppa. Senast ut var en vegetarisk gulasch, som både var färggrann och god. Soppa är för övrigt en alldeles utmärkt anledning till att baka bröd. Till gulaschsoppan åt vi min favorit, morotsbrödet. Jag har sagt det förr, och jag kommer att säga det igen; inget slår en god soppa och nybakat bröd!

Vegetarisk gulasch
3 potatisar
3 paprikor (blandade färger)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 knapp tsk sambal oelek
1 liter grönsaksbuljong
Pynt;
yoghurt och persilja

Fräs lök delad i båtar, skivad potatis, skivad vitlök och hackad paprika i tomatpuré i en kastrull. Tillsätt kummin och sambal oelek. Häll över buljong och låt småkoka tills potatisen är genomkokt. Servera med en klick yoghurt, persilja och bröd.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen