En färggrann vegetarisk gulasch

den 18 mars 2010, kl 09:26

Det senaste halvåret har vi slagit världsrekord i att äta soppa. Senast ut var en vegetarisk gulasch, som både var färggrann och god. Soppa är för övrigt en alldeles utmärkt anledning till att baka bröd. Till gulaschsoppan åt vi min favorit, morotsbrödet. Jag har sagt det förr, och jag kommer att säga det igen; inget slår en god soppa och nybakat bröd!

Vegetarisk gulasch
3 potatisar
3 paprikor (blandade färger)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 knapp tsk sambal oelek
1 liter grönsaksbuljong
Pynt;
yoghurt och persilja

Fräs lök delad i båtar, skivad potatis, skivad vitlök och hackad paprika i tomatpuré i en kastrull. Tillsätt kummin och sambal oelek. Häll över buljong och låt småkoka tills potatisen är genomkokt. Servera med en klick yoghurt, persilja och bröd.

Skriv ut inlägg

9 kommentarer till “En färggrann vegetarisk gulasch”

  1. Sol kl 10:59, den 18 mars 2010

    Ska prova ditt morotsbröd till nästa soppa jag lagar. Kanske blir det vegetarisk gulasch!

  2. Tina kl 13:15, den 18 mars 2010

    Jag gör ofta detta morotsbröd. Himla gott är det-tack för receptet!Alla 4 barnen äter det oxå med glädje fastän det finns nyttigheter i det såsom gröt(usch och tvi) och morot(blä-en grönsak)

  3. Sanna kl 13:49, den 18 mars 2010

    Men visst är det härligt med soppa! Det är otroligt hur mycket man kan förändra grytan med den puttrande soppan utifrån vad man i skåpet :)
    Detta recept ska jag nog ta o prova en dag!

  4. Sofie Mumsfillibaba kl 16:07, den 18 mars 2010

    Flott!!

  5. Kumminosten kl 19:34, den 18 mars 2010

    Åh vad dina bilder är fina! Snyggt matchat porslin till soppan :)

  6. tina kl 20:07, den 18 mars 2010

    Sol: Ja, klart du ska prova morotsbrödet. Lova att berätta om du gillar det. :-)

    Tina: Haha! Fantastiskt!

    Sanna: Ja, du har så rätt. Fast kylskåp och skafferi börjar eka tomt så går det så gott som alltid att koka ihop en soppa i alla fall. Det gillar jag!

    Sofie: Och gott!

    Kumminosten: Tack för receptet, jag gillar soppan! :-)

  7. charlotta kl 12:41, den 19 mars 2010

    picki!

    vad gott det låter! och vad fina origoskålarna är! såklart :)

    ha en fin helg!

  8. tina kl 15:48, den 19 mars 2010

    Charlotta: Origoskålar, visste inte att dom heter så. Men nu vet jag! :-) Fin helg!

  9. Sara Lind » Blog Archive » Köttfri måndag kl 09:21, den 29 november 2010

    [...] kan man t.ex. äta vegetarisk gulasch. Dela med [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen