Jag värmer mig med soppa i väntan på vår

den 2 mars 2010, kl 09:00

Vi fortsätter att värma oss med soppa. Just det här är en variant av köttfärssoppan med rotfrukter som jag spanat in ett bra tag och som stod på menyn häromveckan. Jag kan bara konstatera att soppa överlag är min favoritmat de allra flesta dagar. I alla fall i snöstorm och vinter(o)väder, och sådana dagar har vi ju haft gott om ett bra tag nu. Vilken tur att jag har så många soppfavoriter att välja mellan. Bra sopprecept kan man dock aldrig få för många av, hojta för all del till om du sitter inne med ett bra recept. För vilken är din favoritsoppa tro?

En matig vintersoppa
5-6 rotfrukter (morot, potatis, palsternacka, kålrot)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
400 g nötfärs
2 msk tomatpuré
1 burk hela körsbärstomater
1 liter vatten
2 buljongtärningar
1 lagerblad
1-2 tsk paprikapulver
0,5 tsk kummin
1 tsk salt
svartpeppar
yoghurt
persilja

Bryn nötfärsen i en gryta. Tillsätt tomatpuré, rotfrukter som skalats och delats i mindre bitar, lök som delats i båtar samt skivad vitlök. Fräs ytterligare någon minut. Tillsätt därefter tomater, vatten, buljong och lagerblad. Låt soppan småkoka under lock tills rotfrukterna är genomkokta. Smaka av med kryddor. Pynta med en klick yoghurt och rejält med färsk persilja.

Skriv ut inlägg

10 kommentarer till “Jag värmer mig med soppa i väntan på vår”

  1. Plommonet kl 09:25, den 2 mars 2010

    Broccolisoppa! Mamma har en variant på broccolisoppa som vi alltid ätit hemma och den är min älskade favorit alla kategorier. Varje gång jag äter den mår jag som en prinsessa. :) Recept finns här (http://mormorsplommonmarmelad.blogspot.com/2010/02/basta-broccolisoppan.html) om du vill kika. :)

  2. tina kl 20:15, den 2 mars 2010

    Plommonet: Broccolisoppa var länge sen, bra tips! Prinsessoppa låter inte helt fel det heller! :-)

  3. Kumminosten kl 21:08, den 2 mars 2010

    Jag kan verkligen tipds om denna soppa, tror du som verkar vara så bra på veggomat kan gilla den! http://kumminosten.wordpress.com/2010/02/11/vegetarisk-gulasch/

  4. tina kl 22:48, den 2 mars 2010

    Kumminosten: Bra tips, tack!

  5. Charlotte kl 08:45, den 3 mars 2010

    Ser riktigt gott ut, snygg tallrik också :P

  6. Millan kl 11:09, den 3 mars 2010

    Vilken härlig bild på soppan! Ser verkligen hur god ut som helst.

    I januari efterlyste vi sopprecept i vår blogg och vi har ätit oss genom hur många som helst. Kommer en rapport om en vecka eller så. Men jag kan redan nu tipsa om en av sopporna som var en höjdare!
    http://www.saltpeppar.se/blog/?p=5307

  7. tina kl 08:53, den 4 mars 2010

    Charlotte: Tack! Jag gillar också tallrikarna, dom är prima loppisfynd!

    Millan: Tack för kycklingsoppereceptet, den låter kalasgod. Sparar receptet som helt klart ska provas!

  8. Loulas Kök kl 20:37, den 4 mars 2010

    Vi har ätit gulaschsoppa hela veckan! Gjorde kanske lite mycket. Soppa är god mat på vintern, bäst smakar det med nybakt bröd till.

  9. tina kl 21:45, den 4 mars 2010

    Loula: Gulasch är bra fint, för att inte tala om nybakt bröd! Det skulle jag kunna äta hela veckan, minst! :-)

  10. hilli kl 22:11, den 4 mars 2010

    åå va gott det ser ut,soppa är mums!är själv just nu helt såld på hemmakokt vegetarisk ärtsoppa med massa dijonsenap till!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen