Ekar det tomt i kylskåpet?
Det här är en lunch/middag av typen typiskt-det-finns-inget-att-äta-i-kylskåpet. En salladsvariant med lite av varje som blivit över. Även om jag kanske inte skulle göra denna sallad precis likadan nästa gång, så gillar jag när dessa måltider blir över förväntan goda. De är en påminnelse om att det som vid första anblicken inte ser ut att vara mycket för världen, ofta kan byta skepnad till en trevlig sallad, en god soppa, eller något helt annat.
Hursomhelstsallad
Koka couscous eller bulgur enligt anvisning på förpackning (gärna i buljong istället för salt). När grynen är färdigkokta, smula ner blåmögelost. Servera med svarta bönor, romansallad, samt äpple (hej svenska äpplen!), fänkål och zucchini som skivats så tunt det bara är möjligt (tänk mandolin). Pynta med torrostade solroskärnor och toppa med nymalen svartpeppar.
5 kommentarer till “Ekar det tomt i kylskåpet?”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Min mormor sa alltid att det inte är svårt att laga god mat om man har råvarorna. Det är mycket mer komplicerat om man det ekar tomt i skåpen. Bra att du nämnde att zucchinin gärna ska mandolinskivas. Zucchinin är fin, men den kräver tunna skivor om man ska äta den rå.
När det är tomt hemma hos mig i kylskåpet blir det för det mesta min ÄLSKADE HAVREGRYNSGRÖT! Eva.
Matpolisen: Ja, jag håller med. Jag ska nog investera i en mandolin. Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska skiva manolintunt utan mandolin) :-)
Eva: Havregrynsgröt är en räddare-i-nöden, liksom yoghurt och stekpannescones: http://www.pickipicki.se/2009/03/stekpannescones-med-kardemumma-och-kanel/ Men när jag är hungrig så slår mat snäppet högre!
Riktigt lyxig kylskåpsrensare! Gott! Men du får nog hålla tungan rätt i mun även med en mandolin, de är vassa de med. ;-)
Hanna: Hihi:-D