Stekpannescones med kardemumma och kanel

den 5 mars 2009, kl 13:15

picki_img_2235

Ikväll står jag på läktaren på Studenternas och tittar på bandy. Hejandes på Sirius och med varm choklad i matsäcksryggsäcken. En äkta medgångssupporter, som endast sluter upp när det går bra för laget och när det verkligen gäller någonting, jomenvisst!  För er som sitter hemma i soffan och hejar (för det gör ni väl? Johan?) och som vill ha någonting någonstans mellan smörgås och fikabröd till kvällsteet, så kan ni laga Johanna och Robins stekpannescones. Det gjorde Carl och jag häromdagen, gott som bara den.

Stekpannescones med kardemumma och kanel
2 dl vetemjöl (dinkelsikt gick också fint)
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
kardemummakärnor som stötts
kanel
ev lite socker (beroende på var på efterrättsskalan
man vill att sconesen ska hamna)
1 dl vatten

Rör ihop alla ingredienser. Platta ut till en enda stor och rund (ungefär centimetertjock) scones. Stek i en torr stekpanna på medelvärme, på bägge sidor, tills dess sconsen är genomgräddad och har fin färg.

Skriv ut inlägg

21 kommentarer till “Stekpannescones med kardemumma och kanel”

  1. frida kl 14:19, den 5 mars 2009

    Åh va gott, jag vill ha nuuuuuuu!

  2. Linn kl 20:25, den 5 mars 2009

    Å gud vad bra med scones i stekpanna! Jag bor nämligen i en pytteliten lägenhet utan ugn så nu kan jag njuta av nybakat bröd igen :) Tack!

  3. Annica kl 20:32, den 5 mars 2009

    Maken sitter i soffan och hejar, och svärfar är på plats på Studan. Själv blev jag mer inspirerad av sconesen ;-)

  4. tina kl 21:28, den 5 mars 2009

    Matchrapport: 5-1 till rätt lag. Chokladen var god, och Karins äggsmörgåsar likaså.

    Frida: Jag vill ha varma tår nu!

    Linn: Ja, dom är ganska smarta Johanna och Robin! ;)

    Annica: Heja Sirius! Heja sconesen!

  5. Jennie/Kalasgott kl 22:57, den 5 mars 2009

    Har aldrig hört någonting liknande! Så det här måste jag banne mig pröva! Käckt med att steka den!! =)

  6. Linda kl 15:12, den 6 mars 2009

    Coolt! Måste provas! :)

  7. tina kl 15:55, den 6 mars 2009

    Jennie och Linda: Ja gör det vetja! :D

  8. Louise kl 14:59, den 7 mars 2009

    Jag räddade min fredagskväll igår med dessa godingar! Då jag ville hamna ganska högt upp på efterrättsskalan mosade jag ner ett moget päron istället för att ha i vatten, och petade i några russin också. Smaskigt! Att något så enkelt kan vara så gott! Tack för recept och inspiration!

  9. tina kl 10:14, den 8 mars 2009

    Smart med frukt i, det ska jag komma ihåg till nästa gång! :)

  10. mollya kl 22:37, den 10 mars 2009

    Suveränt goda och enkla! Kul med något annorlunda o nytt :)

  11. KD kl 21:42, den 17 mars 2009

    Nu har jag också testat. Kanongott!!!! Och så enkelt!!!

  12. tina kl 22:53, den 19 mars 2009

    Wow! Johanna och Robins stekpannescones sprider sig som en frisbee i luften till kök både lite här och var, kul! :D

  13. Jag vet någon som borde ha en egen matblogg! at pickipicki kl 07:04, den 19 november 2009

    [...] av Johannas recept Stekpannescones med kardemumma och kanel En auberginegryta i en skokartong Kavringtårta med grönmögelost Vegetarisk lasagne med [...]

  14. Erica kl 11:59, den 27 november 2009

    Men å så gott det ser ut! Fråga: Det borde väl funka med saffran i stället för kanel och kardemumma så här i adventstider? Tror du på att bara byta ut kanelen och kardemumman till saffran eller måste andra ändringar göras?

    Tack för en vansinnigt fantastisk och inspirerande blogg!

  15. tina kl 12:46, den 27 november 2009

    Erica: Tack för fint beröm, vad glad jag blir!

    Saffran är ju ett gult trolleripulver, så jag har svårt att tro att det inte skulle bli gott. Vill du däremot köra på ett säkert kort så skulle jag tipsa om dom här fantastiskt goda saffranssconsen;
    http://www.recept.nu/1.127539/leila_lindholm/frukost_brunch/mjol/saffransscones
    Själv tänkte jag baka saffransbiscotti i helgen, DET är garanterat gott!
    http://www.pickipicki.se/2009/11/det-delas-ut-10-poangare-i-det-roda-koket/
    Trevig helg vetja!

  16. Erica kl 10:12, den 1 december 2009

    Testade i helgen och HJÄLP så goda de var! Att jag skulle älska dem var ingen förvånad över, jag som blandar kanel i allt, men att min mor skulle böna och be om att jag ska göra om dem till min systers födelsedag nästa helg – DET är ett bra betyg!
    Ska prova med saffran och se om det blir en hit det med.
    Tjoho, vilken upptäckt, tackar tackar! :)

  17. tina kl 09:03, den 2 december 2009

    Erica: Härligt att höra! :-D

  18. Thea kl 08:18, den 27 februari 2010

    Underbart lätt och gott! Gjorde en matigare variant med fullkornsdinkelmjöl, hackad basilika och valnötter, åt dem sedan med ost. Tummen upp!

  19. Isflingan kl 18:05, den 18 oktober 2013

    Scones som gör att det luktar jul i hela lght och en kopp te till det. Snacka om fredagsmys :)

  20. tina kl 13:58, den 19 oktober 2013

    Isflingan: Åh, ja! Önskar att jag också haft sånt fredagsmys igår! <3

  21. Avsnitt 47 | picki matgeek & poden kl 22:23, den 24 januari 2014

    [...] Receptlänkarna Stekpannescones Kvittenmarmeladrecept (kommer snart) Krämig örtpolenta Engelska muffins (kommer snart) [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen