Torrboll kan du vara själv!

den 13 september 2010, kl 08:30

Jag har ju förstått att alla här inte gillar kikärtor. Men, ni som gillar kikärtor, har ni testat att rosta dem i ugn? Ett fint snackssubstitut tycker jag, och har man väl börjat äta så är det svårt att sluta.Torrbollar sa systern, men sen åt hon lika glatt som oss andra, minst.

Lisas rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och eventuellt krydda med något valfritt starkt. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända, ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen