Att ta hjälp av en älg i köket

den 14 september 2010, kl 08:50

Ibland brinner det i knutarna när det vankas mat i det röda köket. Eftersom båda delarna av det här hushållet lätt tappar humöret när den stora hungern slår till,  så gäller det att kunna handla snabbt. Det här är ett exempel på en lunch eller middag (minns inte vilket) som inte kommer vinna några priser. Men som å andra sidan kan kontra med att den kräver minimal ansträngning, som hinner lagas medan pastan kokar och som smakar helt klart godkänt. Är dessutom halva poängen med måltiden att humöret ska höjas, så är ett starkt tips att plocka fram den roligaste pastan ur skafferiet. Pastaälgar kvalar lätt in i den kategorin.

En snabb pastamiddag,
med oliver och sting

Koka 2 portioner av den roligaste pastan i skafferiet. Värm en burk creme fraiche och smaka av med 0,5 tsk balsamvinäger, 1 tsk sambal oelek och lite salt. Gör en bönsallad med blandade bönor, tomater och rödlök. Blanda ner den nykokta pastan i såsen. Servera pastan med bönsalladen, tunna skivor chorizo och rejält med goda kalamata oliver.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen