Ljuvliga äppelplättar

den 30 september 2010, kl 08:47

Det är något speciellt med plättar. Plättar kan travas i en imponerande hög. Plättar kan charma allt från barn, till gamla, till den som egentligen inte gillar pannkakor. Plättar kan med fördel packas ner i matsäckskorgen och plockas fram i en solig höstbacke. Och nu till mitt bästa plätt-tips såhär års, plättar kan stekas tillsammans med tunt skivade äpplen och därmed förvandlas till ljuvliga äppelplättar. Testa, lova det.

Äppelplättar
6 dl mjölk
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör
0,5 tsk salt
2 äpplen
kanel
florsocker

Vispa ihop mjölk, ägg, mjöl, bakpulver, smör och salt. Häll upp plättsmet i stekpanna eller plättlagg och lägg på tunt skivade äpplen innan smeten gräddats. Pudra kanel över äppelsidan, vänd plättarna och grädda så att de får fin färg. Pudra högen med plättar med florsocker om du vill.

Skriv ut inlägg
Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen