Torrboll kan du vara själv!
Jag har ju förstått att alla här inte gillar kikärtor. Men, ni som gillar kikärtor, har ni testat att rosta dem i ugn? Ett fint snackssubstitut tycker jag, och har man väl börjat äta så är det svårt att sluta.Torrbollar sa systern, men sen åt hon lika glatt som oss andra, minst.
Lisas rostade kikärtor
Skölj en burk färdigkokta (eller för all del hemmakokta) kikärtor. Torka av och häll ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper eller i en teflonform, salta och eventuellt krydda med något valfritt starkt. Rosta mitt i ugnen i 250 grader i 20-30 minuter. Passa noga så att de inte blir brända, ruska om plåten med jämna mellanrum. De är klara när det är krispiga rätt igenom.
19 kommentarer till “Torrboll kan du vara själv!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jag har testat! Och jag vet inte vad jag gjorde fel för det var som att poppa popcorn i ugnen. Så efteråt hade jag en kikärtsnersmetad ugn! *morr* Nu gör jag de hellre i stekpannan där jag kan vakta de ystra små sakerna. :-))
Mia: Haha, är det sant! Och jag som blev alldeles till mig över att EN kikärta poppade i ugnen igår. Kanske ska vara glad över att det inte var fler än så:-D
Jag gillar att rosta dem okokta, eller lite kokta..Detta kräver ju att man blötlägger själv och tar således lite längre tid. Du blötlägger dem under natten och gör sedan ett snabbt uppkok (detta behöver man inte göra – men för de med känslig mage rekommenderas det), låter dem sedan rinna av och rostar sedan på det vis du beskriver. Jag tycker att detta blir godare, särskilt gott är det med torkade bondbönor.
Vi åt precis ”din” ost på kesella. Krämigt och gott!
Hej Picki!
Jag såg GPs artikel i två dagar, vad kul! jag sitter för övrigt på föreläsning as we speak, och äter äppel-pickipicki! Mycket gott. Hoppas du får en fin dag!
Hur kan man inte gilla kikärtor? Är dem som godis när de är kalla och krispiga. Strö kanske över lite salt och malen chilipeppar. Fruktansvärt gott.
Åh, vad bra… det receptet har jag letat efter. Jag har ätit det och det är jättegott, men jag har aldrig gjort det själv.
Det här måste jag prova! Älskar kikärtor och det måste bara vara gott som salta snacks.
NEEEEEJJJJJ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har aldrig ätit kikärtor, måste ta och testa det,
Emma: Jag är pinsamt dålig på att koka kikärtor/bönor själv. Köper alltid burk/tetravarianten. Men jag ska skärpa mig, snart. Kul att ni gillade färskosten!
Charlotta: Hurra för pickipicki! :-)
Matpolisen: :-D
Erika: Enkelt och gott. Passa noga så att de inte bränns!
Helena: Japp!
Eva: Haha, jag har bara väntat… Torrboll! :-P
Linda: Ja, det tycker jag allt.
Hej, och tack för kommentaren på min blogg! Så mysigt med en för mig ny matblogg! Och va fin och mysig den va! Här blir det fler besök! Ha det gott! /JO
Jamen oj vad gott! Har köpt färdigrostade men aldrig rostat själv. Måste testa asap!
Låter supergott, det åker upp på ”att göra”-listan!
Johanna: Välkommen tillbaka hit vetja :-)
Anna: Japp, det måste du bestämt.
Annica: Fint det! :-)
MUMS. rostade kikärter är jättegott. rostat är gott helt enkelt. :)
Haha! Det där var verkligen länge sedan… Dags att ta upp igen!
Josefina: Rostat är gott, den som ändå hade en brödrost! :-D
Lisa: Ja, kikärtorna var länge sen. Jag saknar dig! <3
Man kan också hälla på lite liquid smoke!
Elin: Det har jag aldrig gjort, men vilken bra idé!