En fräsch och färgglad kycklingwok!

den 28 januari 2011, kl 09:07



Jag avviker från veckomatsedeln och bjussar på en fredagswok! Dagens färg må vara blå, och särskilt blå är ju inte denna rätt. Men, vid en närmare titt i pannan så rymmer den resterande av regnbågens färger. Visst måste det vara kompensation nog? Och för att toppa det färgglada lite till, så är maten dessutom både snabblagat och förtrollande god. Jag ger er fredag, varsågoda.

Kycklingwok med nudlar
och röd curry

2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 rödlök
1 broccolihuvud
en liten bit savoykål
ett par centimeter färsk ingefära
3 tsk röd currypasta
0,5 lime
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
250 g nudlar

Strimla kycklingen. Dela morötter i tunna stavar, broccolin i mindre bitar, rödlöken i båtar och strimla savoykålen. Stek kycklingen i lite rapsolja tillsammans med currypastan. Salta och peppra. När kycklingen börjar bli genomstekt. Tillsätt grönsaker (lägg i savoykålen först mot slutet) och färsk ingefära, stek några minuter till. Häll över kokosmjölk och låt puttra en liten stund. Smaka av med saft från lime och eventuellt mer currypasta, salt och peppar. Vänd ner kokta nudlar innan servering. Receptet räcker till 4 portioner.


Kycklingwok på färgglatt vis, smaklig spis

Skriv ut inlägg

14 kommentarer till “En fräsch och färgglad kycklingwok!”

  1. charlotta kl 10:40, den 28 januari 2011

    grattis karl på namnsdagen! :=)

  2. Ingela kl 13:12, den 28 januari 2011

    En liknande rätt stod på makens önskelista inför födelsedagsmiddagen i kväll. Så passande att du la ut ett recept på detta just idag, då slipper jag att enbart improvisera och kan ta utgångspunkt i ditt recept istället! :) Färgglad mat är bra!

  3. Sydney kl 14:00, den 28 januari 2011

    Grattis Carl från oss

  4. charlotta kl 14:17, den 28 januari 2011

    kan inte fatta att jag i all hast stavade carl med k. skämsminen. grattis CARL på namnsdagen ska det ju vara.

  5. Sofie / Mumsfillibaba kl 19:04, den 28 januari 2011

    Du är förlåten! Underbara färger!

  6. Martina kl 19:45, den 28 januari 2011

    Det bästa med woken är ju att allt blir så härligt färglatt!

  7. Carl kl 21:39, den 28 januari 2011

    Ja, förstår att du skäms Charlotta! ;-)

    Sydney, tack!

  8. Linda - Cupcakefluffan kl 07:10, den 29 januari 2011

    vilken härlig wok, detta recept sparar jag genast

  9. tina kl 11:57, den 29 januari 2011

    Ingela: Fint det, hälsa maken och gratta! :-)

    Sofie: Sjysst!

    Martina: Så sant!

    Linda: :-)

  10. KarinW kl 19:50, den 29 januari 2011

    Wok var en evighet sen i mitt kök, jag tror det blev för mycket ett tag men nu blev jag frestad…..har iaf en fin ingefära i kylen!

  11. tina kl 12:52, den 30 januari 2011

    Karin W: :-) Det ska man förresten ha, ingefära kan piffa upp mycket!

  12. Emmy kl 18:44, den 30 januari 2011

    Underbart vackert och underbart gott. Älskar wokat.

  13. tina kl 21:07, den 30 januari 2011

    Emmy: Jag med!

  14. Isflingan kl 22:34, den 3 oktober 2013

    Wok kan ju varieras i oändlighet, men denna e definitivt en av mina favoriter :)

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen