En fräsch och färgglad kycklingwok!
Jag avviker från veckomatsedeln och bjussar på en fredagswok! Dagens färg må vara blå, och särskilt blå är ju inte denna rätt. Men, vid en närmare titt i pannan så rymmer den resterande av regnbågens färger. Visst måste det vara kompensation nog? Och för att toppa det färgglada lite till, så är maten dessutom både snabblagat och förtrollande god. Jag ger er fredag, varsågoda.
Kycklingwok med nudlar
och röd curry
2-3 kycklingfiléer
2 morötter
1 rödlök
1 broccolihuvud
en liten bit savoykål
ett par centimeter färsk ingefära
3 tsk röd currypasta
0,5 lime
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
250 g nudlar
Strimla kycklingen. Dela morötter i tunna stavar, broccolin i mindre bitar, rödlöken i båtar och strimla savoykålen. Stek kycklingen i lite rapsolja tillsammans med currypastan. Salta och peppra. När kycklingen börjar bli genomstekt. Tillsätt grönsaker (lägg i savoykålen först mot slutet) och färsk ingefära, stek några minuter till. Häll över kokosmjölk och låt puttra en liten stund. Smaka av med saft från lime och eventuellt mer currypasta, salt och peppar. Vänd ner kokta nudlar innan servering. Receptet räcker till 4 portioner.
Kycklingwok på färgglatt vis, smaklig spis
14 kommentarer till “En fräsch och färgglad kycklingwok!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
grattis karl på namnsdagen! :=)
En liknande rätt stod på makens önskelista inför födelsedagsmiddagen i kväll. Så passande att du la ut ett recept på detta just idag, då slipper jag att enbart improvisera och kan ta utgångspunkt i ditt recept istället! :) Färgglad mat är bra!
Grattis Carl från oss
kan inte fatta att jag i all hast stavade carl med k. skämsminen. grattis CARL på namnsdagen ska det ju vara.
Du är förlåten! Underbara färger!
Det bästa med woken är ju att allt blir så härligt färglatt!
Ja, förstår att du skäms Charlotta! ;-)
Sydney, tack!
vilken härlig wok, detta recept sparar jag genast
Ingela: Fint det, hälsa maken och gratta! :-)
Sofie: Sjysst!
Martina: Så sant!
Linda: :-)
Wok var en evighet sen i mitt kök, jag tror det blev för mycket ett tag men nu blev jag frestad…..har iaf en fin ingefära i kylen!
Karin W: :-) Det ska man förresten ha, ingefära kan piffa upp mycket!
Underbart vackert och underbart gott. Älskar wokat.
Emmy: Jag med!
Wok kan ju varieras i oändlighet, men denna e definitivt en av mina favoriter :)