Att säga grattis med en köttfärslimpa!
Idag hedrar jag pappans födelsedag genom att skriva in ordet ”pappan” i pickis sökruta. Jag får en hel del träffar, det är kantareller och kantareller och kantareller. En del träffar är recept på husmanskost, varvat med ännu fler kantareller. Men så i ett inlägg från 2008 hittar jag en köttfärslimpa som inte är som alla andra köttfärslimpor. Just den här är fylld med parmaskinka och mozzarella, och råkar vara en av pappans paradrätter. Det är en bråkdel av er läsare som var med redan på den tiden, så det här enkla men finfina receptet tål att påminnas om. Jag säger därför: grattis pappan, här är din köttfärslimpa, en favorit i repris!
Pappans köttfärslimpa med parmaskinka och mozzarella;
Ett mer detaljerat recept hittar ni här, annars är det inte speciellt mycket svårare än vad bilderna nedan visar.
Klara. Platta ut köttfärssmeten på en bit plastfolie. Täck med parmaskinka.
Färdiga. Fördela mozzarellaost ovanpå.
Gå. Rulla ihop med hjälp av folien och vips så har du en fylld köttfärslimpa.
17 kommentarer till “Att säga grattis med en köttfärslimpa!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Jisses vad gott!! Vilken underbar fyllning. Jag hade blivit väldigt glad om någon lagade detta till mig :)
Åh, vad smarrigt! Ska definintivt testas!
Jag var ju med redan på den tiden, och har lagat den där köttfärslimpan flera gånger. Mumsig!
Låter väldigt gott!
Grattis pappan, hallontårta till efterrätt!
Picki-pappan är ju kung! Detta ska jag ABSOLUT testa!
Grattis Papeppe!
Ojojoj! Den köttfärslimpan går inte av för hackor!
Ser jättegod ut och vad fiffigt med plasten…..är uppskriven på todo listan kram marie
Ingen dålig paradrätt för att vara pappa…:) Den måste jag testa!!!
Vilket grymt recept! Det där ska jag prova!
Den här köttfärslimpan är nog det mest vällagade av dina recept, tillsammans med den sicilianska pastan. Till och med min pappa blev imponerad, och det vill inte säga lite!
oj så gott de såg ut. Nu vet jag vad ja ska göra med nötfärsen i kylen idag :)
Åh vad gott det ser ut. Och vad smart att rulla ihop den. Jag brukar göra med bacon, fetaost och basilika och då gör jag en skåra, trycker ner och trycker ihop men det spricker alltid upp och rinner ut…
Den här måste jag verkligen prova! :)
[...] Köttfärslimpa med mozarella och parmaskinka Ett recept som verkar fantastiskt gott hos Pickipicki. [...]
Jag själv är typ-vegetarian/vegan, men jag vidarebefodrade receptet till mamma och pappa och det gjorde succé! :) ”Nästa gång ska vi pröva med fetaost!” deklarerade mamma glatt – är det något som du har prövat Tina? :)
Foodelicious: …eller laga själv? :-)
Karolina: Ja det tycker jag!
Frida: Det visste jag inte, kul!
Sydney: :-)
Anna: Tack för tårtan!
Hanna: :-D
Kusinen: :-)
Anna: Nix!
Marie: Härligt!
Sofie: Paradpappa?
Helena: Ja gör det vetja! Man kan förresten hacka i härsk oregano eller basilika i köttfärssmeten om man vill!
Lotta: Kul! Den sicilianska pastan lagas flitigt här med!
Sanna: Fint!
Ansibecki: Ja, det är lättare att rulla med hjälp av plastfolien än vad man kan tro. Testa vetja!
Plommonet: Härligt! :-D Fetaost har jag inte testat, men kan tänka mig att det passar finfint! Du får be mamma din titta in här sen och rapportera hur det blev!