91 dagar senare

den 28 september 2011, kl 10:55

91 dagar senare har päronbebin vuxit till sig, nu belönas den med sprit.

Skriv ut inlägg

27 kommentarer till “91 dagar senare”

  1. Fröken Dill kl 11:51, den 28 september 2011

    Å, vad fin! Själva var vi optimistiska och försåg bara ett enda päron i trädet med flaska. Såklart ruttnade skaftet på just detta som föll ner på flaskbotten och möglade.
    Bättre lycka nästa år och då ska jag gardera med ett par päron!

  2. Moma kl 11:59, den 28 september 2011

    Nä, nu blev jag allt lite avis… För inte hittade jag någon vän med pärongren att låna ut.

  3. Hanna kl 12:26, den 28 september 2011

    Lycka!

  4. anna kl 12:32, den 28 september 2011

    Vilken söt päronbebis!

  5. sofie mumsfillibaba kl 13:46, den 28 september 2011

    Haha….vilken grej!

  6. Plommonet kl 14:31, den 28 september 2011

    Hahaha, jag kan se det där citatet, aningens förvrängt på en Aftonbladet löpsedel? ;P

  7. Anna kl 15:09, den 28 september 2011

    Wow! Jag läste om det när du visade päronbebisen men tog mej aldrig tid att prova. Nu trillar päronen ner på marken här hemma.
    Har du någon bra idé på vad man gör med päron? Jag har inte vågat mej på inkokta päron. Bra recept någon?

  8. Ann-Louise kl 15:30, den 28 september 2011

    Woah! Gud vad koolt! :D

  9. TinaGustafsson.com kl 17:46, den 28 september 2011

    Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till http://www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

    För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

  10. Mian kl 17:46, den 28 september 2011

    Jisses.
    Detta är ju bara såå läckert!

  11. Kim kl 19:37, den 28 september 2011

    Vilken stor krabat! Vad för sorts sprit tänker du mata den med?

  12. Alexandra - kärlek på tallrik kl 19:49, den 28 september 2011

    Nej men åh, vad gulligt! Vilken kul idé, det har jag aldrig sett förut! Skepp i flaska, jo, men inte päron i flaska!

    Du, jag har fått byta bloggadress =/ Kom gärna och besök mig på min nya, jag saknar er där annars <3

  13. Carl J kl 20:44, den 28 september 2011

    Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit? Kokar ni något själva eller köpesprit?

  14. Carl J kl 20:45, den 28 september 2011

    Snyggt! Blev ju bra till slut! Vad blir det för sprit?

  15. Emelie - Mitt lilla kök kl 21:40, den 28 september 2011

    Häftigt att det fungerar! :)

  16. tina kl 21:45, den 28 september 2011

    Fröken Dill: Osis! På päronträdet hängde vi tre flaskor, en åkte i backen, en är ”skördad” och den tredje sitter ännu kvar på trädet. Testa fler nästa år vetja!

    Moma: Å nej, päronträd som det finns så gott om! Du får efterlysa ett päronträd i Sthlm(?) på bloggen! ;-)

    Hanna: Japp!

    Anna: :-)

    Sofie: Det var fastern som kläckte den briljanta idén, kul tycker jag!

    Plommonet: Haha!

    Anna: Klart du ska testa inkokta päron! Kan tänka mig att basrecepten är ganska lika varandra, men kan smaksättas på olika vis. Bra idé, jag ska nog testa lingoninkokta päron, det är så fantastiskt vackert med de röda päronen! :-D Hittar du ett bra recept för mig så hojta till vetja! Annars finns det nog inte så många päronrecept på picki, den här är iofs god: http://www.pickipicki.se/2008/03/paskmiddag/

    Ann-Louise: :-D

    Tina: Bokmärkt, kul med nytt, ska titta in hos dig!

    Mian: :-)

    Kim: Kastade ut en fråga på twitter och blev tipsad om päroncognac alt kronbrännvin med socker. Tänkte först ta alt 1 eftersom vi hade en oöppnad flaska hemma, men sen valde jag alt 2 eftersom med tanken att det kanske är snyggare med päronet i färglös dryck.

    Alexandra: Redan bokmärkt din nya adress! Nästa gång odlar jag ett skepp! :-D

    Carl: Se ovan, men vi kanske ska testa Xante i din flaska? Vad tycker du?

  17. tina kl 21:46, den 28 september 2011

    Emelie: Ja, det är roligt att ha fått följa päronets tillväxt under sommaren. :-)

  18. Therese kl 23:03, den 28 september 2011

    Wooooow, fy vad du är piffig Tina!

  19. karin - trattoria kl 19:22, den 29 september 2011

    haha vilket fint päron, klart det skall belönas med lite sprit :)

  20. Linda - Cupcakefluffan kl 21:53, den 29 september 2011

    Verkligen kul att se att det funkade

  21. tina kl 09:59, den 30 september 2011

    Therese: Det är inte fy skam! Det var dock fasterns påhitt, men ett påhitt i min smak, helt klart!

    Karin: Belönas el straffas är en definitionsfråga, vi får väl se om den gillart!

    Linda: :-)

  22. Mårtenssons kök kl 18:50, den 2 oktober 2011

    Man önskar ju att man, förutom att få se skapelsen, kunde få ett smakprov… :)

  23. Anna kl 16:51, den 3 oktober 2011

    Fantastiskt :-D

  24. tina kl 08:49, den 4 oktober 2011

    Mårtenssons kök: Kom och smaka om ni törs!

    Anna: :-)

  25. Anna kl 23:11, den 5 oktober 2011

    Nu har jag gjort inkokta päron för första gången men har receptet i en bok hemma. Det lät gott med lingonkokta så jag sökte på det och hittade saffransinkokta oxå. Här får du länkarna om du vill prova! Ska berätta hur de smakar när jag provat!

    http://www.recept.nu/1.128183/monika_ahlberg/safta_sylta/frukt_bar/lingonparon

    http://www.recept.nu/1.277520/elisabeth_johansson/efterratter_godis/frukt_bar/saffransparon

    Anna

  26. tina kl 15:55, den 7 oktober 2011

    Anna: Vad lustigt, även vi gjorde inkokta päron i förrgår! :-D

  27. En påminnelse | pickipicki kl 18:13, den 3 juli 2012

    [...] här är en hälsning till alla er som i september sa: åh, jag vill också. Det är hög till att påbörja päron-i-flaska-projektet nu! Vad vi lärde oss i fjol? Istället [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen