Bilder från en julafton

den 26 december 2011, kl 17:52


Mamman fjäskade för kusin-vegetarian och bjöd på en vegansk senapssill. 

Själv gjorde jag mitt bästa för att matcha julklappspappret, rätt likt va?

Min norske kusin matchade lingonpäronen, som för övrigt blev mycket goda!

Hade jag vetat hur goda de skulle bli (utklassade romtopfen) hade jag lagt in fler.

Recepten
Vegansk senapssill
Lingonpäron

Skriv ut inlägg

8 kommentarer till “Bilder från en julafton”

  1. Johanna kl 20:55, den 26 december 2011

    Måste bara berätta och tipsa om min mormors systers julbordsefterrätt: Smultronparfait. Så mycket sommarkänsla och luftighet efter ett tungt julbord var en regäl kontrast, men ack så gott! Den äkta husmodern (mormors syster) hade plockat ofattbara 12 liter smultron i somras och fryst in. Visserligen hamnade inte alla 12 liter i parfaiten, men redig solig sommarsmak blev det ändå. Hon hälsar också att infrysning är nog det enda sättet att konservera smultron på eftersom det blir ”beskt snor”, som hon uttryckte det, om man kokar eller blandar med socker. God jul pickipicki!

  2. Mårtenssons kök kl 22:27, den 26 december 2011

    Här har vi just satt i oss av vår romtopf och så läser vi här att det faktiskt finns det som är godare… kan det verkligen stämma? Vi får väl helt enkelt ta och prova någon gång:)

  3. Lena kl 01:47, den 27 december 2011

    Inte har väl du kvar någon glögg? Vår är slut och jösses vad vi har njutit! Kram söta!
    P.S. Snyggare strumpbyxor har sällan skådats!

  4. tina kl 14:26, den 27 december 2011

    Johanna: 12 liter smultron, vilken lycka! Tack för ett prima tips och hälsa familjen, både lilla och stora! :-)

    Mårtenssons kök: Vad kul att ni gillade romtopfen! :-D

    Lena: Härligt med glöggen! Vi skålade i sista glöggen på julafton.

  5. Kim kl 11:00, den 28 december 2011

    Finafina prickiga strumpor om du frågar mig!
    Mysiga bilder, blev sugen på att testa veggo-sillen, även om jag är en sillälskare av rang.

  6. Fröken Dill kl 11:43, den 28 december 2011

    Helt underbart!

    God fortsättning
    önskar fröken Dill

  7. anna kl 13:38, den 28 december 2011

    Lingonpäronen var supergoda! Med massvis med grädde till!

  8. tina kl 19:47, den 28 december 2011

    Kim: Tack fina du! Sillen var inte sill, men förvånansvärt mycket sill och god såklart!

    Fröken Dill: Detsamma! :-)

    Anna: Ja, mycket goda!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen