Bilder från en julafton
den 26 december 2011, kl 17:52
Mamman fjäskade för kusin-vegetarian och bjöd på en vegansk senapssill.
Själv gjorde jag mitt bästa för att matcha julklappspappret, rätt likt va?
Min norske kusin matchade lingonpäronen, som för övrigt blev mycket goda!
Hade jag vetat hur goda de skulle bli (utklassade romtopfen) hade jag lagt in fler.
Recepten
Vegansk senapssill
Lingonpäron
8 kommentarer till “Bilder från en julafton”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Måste bara berätta och tipsa om min mormors systers julbordsefterrätt: Smultronparfait. Så mycket sommarkänsla och luftighet efter ett tungt julbord var en regäl kontrast, men ack så gott! Den äkta husmodern (mormors syster) hade plockat ofattbara 12 liter smultron i somras och fryst in. Visserligen hamnade inte alla 12 liter i parfaiten, men redig solig sommarsmak blev det ändå. Hon hälsar också att infrysning är nog det enda sättet att konservera smultron på eftersom det blir ”beskt snor”, som hon uttryckte det, om man kokar eller blandar med socker. God jul pickipicki!
Här har vi just satt i oss av vår romtopf och så läser vi här att det faktiskt finns det som är godare… kan det verkligen stämma? Vi får väl helt enkelt ta och prova någon gång:)
Inte har väl du kvar någon glögg? Vår är slut och jösses vad vi har njutit! Kram söta!
P.S. Snyggare strumpbyxor har sällan skådats!
Johanna: 12 liter smultron, vilken lycka! Tack för ett prima tips och hälsa familjen, både lilla och stora! :-)
Mårtenssons kök: Vad kul att ni gillade romtopfen! :-D
Lena: Härligt med glöggen! Vi skålade i sista glöggen på julafton.
Finafina prickiga strumpor om du frågar mig!
Mysiga bilder, blev sugen på att testa veggo-sillen, även om jag är en sillälskare av rang.
Helt underbart!
God fortsättning
önskar fröken Dill
Lingonpäronen var supergoda! Med massvis med grädde till!
Kim: Tack fina du! Sillen var inte sill, men förvånansvärt mycket sill och god såklart!
Fröken Dill: Detsamma! :-)
Anna: Ja, mycket goda!