Godmorgon Valborg!
För två timmar sedan var vi så gott som först på plats i Ekonomikumparken här i Uppsala. Radio-Klara kände parken på pulsen dagen efter kvalborg och timmarna innan femtontusen studenter tar över all grönyta. Jag bjöd alla som ville på en stadig frukost att börja dagen med, gröt med rabarber- och jordgubbskompott. Och Carl? Tja, han knäppte årets kanske märkligaste bild.
Rabarber- och jordgubbskompott
med kardemumma
500 g rabarber
1 liter jordgubbar
2 dl vatten
2 dl socker
1 tsk grovstött kardemumma
Skölj och om den behövs skala rabarbern. Dela rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Koka upp vatten, socker och kardemumma. Tillsätt rabarber och låt koka mjuka. Rör på slutet ner jordgubbarna. Serveras med mjölk.
Somliga målar naglarna för att matcha grötförpackningen
16 kommentarer till “Godmorgon Valborg!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Fantastisk bild! :D
Glad valborg och nu ska jag förbereda polenta som senare ska längas på grillen.
Så koslig og så deilig :-) Ønsker deg en ny og spennende uke.
Vilken fantastisk bild!
Haha, skön bild!
Häftig bild! :)
Ha ha, ”kodak moment” x 100
Någon gång kanske man borde uppleva Valborg i Uppsala…
Åh nej, den stackars going-to-be-demolderad-parken! Ett gäng studenter kan minsann vara värre än en drös med kossor på grönbete… en kan tro att de aldrig sett en gräsplätt förut! Håller tummarna för att ni slipper att bli använda som urinoar i år. :P Synd att du inte kom ner till Gbg förresten – hoppas det blir snart! :) Och GLAD VALBORG!
Ann-Louise: Hoppas du gillar!
Elin: :-) Detsamma!
Helena: Ja! :-D
Elin: :-D
Hanna: Ja, helt galen!
Kim: Eller så är man glad för att man slipper? ;-)
Plommonet: Ja, så himla synd! Hoppas vi ses snart!
Härligt!! Här blev det grillpremiär igår!
MrsH : Hurra, vad kul! Vi hade muurikkapremiär!
Det där var verkligen en rolig bild! Och rabarber och jordgubbskompott verkar ju inte alls fel!
haha, underbart foto! och ni är så fina där vid grötkastrullen!
Jag köpte ett gäng spanska jordgubbar häromveckan som doftade ganska gott men mest smakade gurka. Fick du tag i finare exemplar eller förvandlas de i kompotten?
Emilia: Inte fel alls, toppengott!
Josefina: Tack fina du! <3
C: Jordgubbarna var helt okej, men finns bara smaklösa jordgubbar att tillgå funkar det lika fint med frysta!
[...] rabarber- och jordgubbskompotten! När systern lånat vår digitala våg är rena turen att man har en klok kusin som med hjälp av [...]
[...] sötmandel och mynta. Rabarber funkar generellt väldigt bra med kardemumma (testa även den här Rabarber- och jordgubbskompotten med kardemumma) och med lite sötmandel är det magi som [...]