Godmorgon Valborg!

den 30 april 2012, kl 08:49

För två timmar sedan var vi så gott som först på plats i Ekonomikumparken här i Uppsala. Radio-Klara kände parken på pulsen dagen efter kvalborg och timmarna innan femtontusen studenter tar över all grönyta. Jag bjöd alla som ville på en stadig frukost att börja dagen med, gröt med rabarber- och jordgubbskompott. Och Carl? Tja, han knäppte årets kanske märkligaste bild.

Rabarber- och jordgubbskompott
med kardemumma

500 g rabarber
1 liter jordgubbar
2 dl vatten
2 dl socker
1 tsk grovstött kardemumma

Skölj och om den behövs skala rabarbern. Dela rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Koka upp vatten, socker och kardemumma. Tillsätt rabarber och låt koka mjuka. Rör på slutet ner jordgubbarna. Serveras med mjölk.


Somliga målar naglarna för att matcha grötförpackningen

Skriv ut inlägg

16 kommentarer till “Godmorgon Valborg!”

  1. Ann-Louise kl 09:25, den 30 april 2012

    Fantastisk bild! :D
    Glad valborg och nu ska jag förbereda polenta som senare ska längas på grillen.

  2. Elin kl 09:51, den 30 april 2012

    Så koslig og så deilig :-) Ønsker deg en ny og spennende uke.

  3. Helena kl 10:01, den 30 april 2012

    Vilken fantastisk bild!

  4. Elin kl 10:57, den 30 april 2012

    Haha, skön bild!

  5. Hanna kl 12:05, den 30 april 2012

    Häftig bild! :)

  6. Kim kl 13:55, den 30 april 2012

    Ha ha, ”kodak moment” x 100
    Någon gång kanske man borde uppleva Valborg i Uppsala…

  7. Plommonet kl 17:17, den 30 april 2012

    Åh nej, den stackars going-to-be-demolderad-parken! Ett gäng studenter kan minsann vara värre än en drös med kossor på grönbete… en kan tro att de aldrig sett en gräsplätt förut! Håller tummarna för att ni slipper att bli använda som urinoar i år. :P Synd att du inte kom ner till Gbg förresten – hoppas det blir snart! :) Och GLAD VALBORG!

  8. tina kl 18:38, den 30 april 2012

    Ann-Louise: Hoppas du gillar!

    Elin: :-) Detsamma!

    Helena: Ja! :-D

    Elin: :-D

    Hanna: Ja, helt galen!

    Kim: Eller så är man glad för att man slipper? ;-)

    Plommonet: Ja, så himla synd! Hoppas vi ses snart!

  9. mrsH kl 07:56, den 1 maj 2012

    Härligt!! Här blev det grillpremiär igår!

  10. tina kl 08:14, den 1 maj 2012

    MrsH : Hurra, vad kul! Vi hade muurikkapremiär!

  11. Emilia kl 11:01, den 1 maj 2012

    Det där var verkligen en rolig bild! Och rabarber och jordgubbskompott verkar ju inte alls fel!

  12. Josefina kl 11:01, den 1 maj 2012

    haha, underbart foto! och ni är så fina där vid grötkastrullen!

  13. C kl 17:02, den 1 maj 2012

    Jag köpte ett gäng spanska jordgubbar häromveckan som doftade ganska gott men mest smakade gurka. Fick du tag i finare exemplar eller förvandlas de i kompotten?

  14. tina kl 18:28, den 1 maj 2012

    Emilia: Inte fel alls, toppengott!

    Josefina: Tack fina du! <3

    C: Jordgubbarna var helt okej, men finns bara smaklösa jordgubbar att tillgå funkar det lika fint med frysta!

  15. Ett halvt kilo rabarber | pickipicki kl 22:26, den 1 maj 2012

    [...] rabarber- och jordgubbskompotten! När systern lånat vår digitala våg är rena turen att man har en klok kusin som med hjälp av [...]

  16. Sveriges bästa rabarberrecept 2013 | Matgeek kl 16:09, den 14 maj 2013

    [...] sötmandel och mynta. Rabarber funkar generellt väldigt bra med kardemumma (testa även den här Rabarber- och jordgubbskompotten med kardemumma) och med lite sötmandel är det magi som [...]

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen