Hon som matchar bearnaisesåsen
- Byt om! Klä dig i något som matchar bearnaissåsen! Så lät det när jag kom hem sent en kväll förra veckan och Carl varit ansvarig för matlagningen. Man får väl lov att säga att jag lyckades helt okej va?
Carls bearnaisesås
0,5 gul lök
5 st vitpepparkorn
3 stjälkar persilja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
150 g smör
3 st äggulor
2-3 stjälkar dragon
0,5 dl persilja
1 krm salt
Reducera finhackad lök, mortlade vitpepparkorn, persilja, vitvinsvinäger och vatten till hälften i en kastrull. Sila vätskan ner i en bunke med äggulor under kraftig vispning. Ställ bunken i ett hett vattenbad och fortsätt vispa tills blandningen blir tjock. Ta av från vattenbadet och tillsätt avsvalnat smör i en tunn stråle under kraftig vispning. Smaksätt såsen med finhackad dragon, persilja och salt.
Publicerad i sås | Kommentarer (13) Skriv ut inlägg13 kommentarer till “Hon som matchar bearnaisesåsen”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Ja, det blev verkligen lyckat :)
Jag är lite rädd för att göra bearnaise, men nu är det dags att sluta mesa! Bearnaise coming up!
Absolut! Härligt att komma hem till sådanmat. Älskar bea!
Mums! Vad gott med hemlagad bearnaisesås :)
Måste nog testa att laga egengjord någon helg.
Katarina: Plötsligt händer det! ;-)
Emilia: I det här hushållet är det Carl som gör bearnaisesås, men han säger att det inte är något att vara rädd för Gott är det!
Lottzy: Jag var hungrig som en varg, maten kunde inte ha passat bättre den här gången!
Matilda: Ja gör det vetja!
Självklart!! Lite klass får det vara på det!
Det var en riktigt fin matchning. :) Själv matchar jag allt med olika nagellack, är helt galen i nagellack. :)
Det gjorde du bra. Och Carl också för den delen! Hemgjord bea kan jag nästan äta med sked :-)
Sofie: :-D
Camilla: Fint! Middagsgäster med nagellack uppskattas alltid, de gör sig bra på bild. ;-)
Emmy: Carl är en stjärna på bearnaisesås!
Hemlagad bea är sååå gott! Vi har ätit frossat fint oxkött med egen bea flera helger i rad och det har fungerat som en ganska bra tröst när vädret ställer in resan till landet. Men nu ska det väl i alla fall bli dags för lite landetmys och vårmat?
Hoppas fröken Dill
Fröken Dill: Ja det tycker jag, är jag bjuden? ;-)
Visst lyckades du bra! :) Och lyllo dig att komma hem till dukat bord och finfin bea.
Hanna: Ja, lyllos mig!