Nu formtoppar vi äggen!
Jag är hemma igen och idag toppar vi ägghalvor med dillpesto respektive tapenade i P4 Morgon Uppland. Dillpesto för att dill smakar vår och tapenade för att sardellsältan till äggen är så himla god. Helst av allt hade jag velat laga tusenåriga ägg på kinesiskt vis, men jag hade varken lera, lut eller halm hemma i skafferiet. Nästa gång jag har rätt material tillgängligt så kommer det bli av.
Dillpesto
3/4 dl skållad sötmandel
3/4 dl rapsolja
1 kruka dill
1 krm salt
knappt 0,5 dl riven hårdost
1 tsk pressad citron
Mixa.
Tapenade
150 g goda oliver utan kärnor
0,25 dl rapsolja
0,5 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer
Mixa.
Publicerad i ägg, radiomat | Kommentarer (5) Skriv ut inlägg5 kommentarer till “Nu formtoppar vi äggen!”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Vilket bra tips att toppa äggen med dillpesto, det måste jag testa!
Låter riktigt gott med dillpesto och räkor på äggen!
Själv brukar jag bara (oftast) ha majonnäs, räkor och dill på ägghalvorna.
Pimpade ägg – tjusigt värre! Dillpesto låter ruskigt gott, det kan jag tänka mig att ah på både ett och annat som inte är ägg… typ topping på en laxpaj.
GLAD PÅSK till er i det Röda Köket, må alla era ägg vara lättskalade och potatisen icke koka sönder. ;)
KRAM!
Såg på Kjells smakresa i onsdags där de visade lerägg, rosa på utsidan och knallsvarta inuti. Lite suspekt men så spännande att få prova!
GLAD PÅSK på er!
Hanna: Dillpesto är gott, alla sorters pesto är liksom det!
Matilda: Inte så pjåkigt det heller!
Plommonet: Glad påsk fina du!
Mårtenssons kök: Ja, skulle gärna prova! Har inte sett Kjells smakresa alls, ska se om senaste avsnittet går att se i efterhand. Glad påsk till er!