Nu formtoppar vi äggen!

den 5 april 2012, kl 05:36

Jag är hemma igen och idag toppar vi ägghalvor med dillpesto respektive tapenade i P4 Morgon Uppland. Dillpesto för att dill smakar vår och tapenade för att sardellsältan till äggen är så himla god. Helst av allt hade jag velat laga tusenåriga ägg på kinesiskt vis, men jag hade varken lera, lut eller halm hemma i skafferiet. Nästa gång jag har rätt material tillgängligt så kommer det bli av.

Dillpesto
3/4 dl skållad sötmandel
3/4 dl rapsolja
1 kruka dill
1 krm salt
knappt 0,5 dl riven hårdost
1 tsk pressad citron

Mixa.

Tapenade
150 g goda oliver utan kärnor
0,25 dl rapsolja
0,5 vitlöksklyfta
2 sardellfiléer

Mixa.

Skriv ut inlägg

5 kommentarer till “Nu formtoppar vi äggen!”

  1. Hanna kl 11:41, den 5 april 2012

    Vilket bra tips att toppa äggen med dillpesto, det måste jag testa!

  2. Matilda kl 20:47, den 5 april 2012

    Låter riktigt gott med dillpesto och räkor på äggen!
    Själv brukar jag bara (oftast) ha majonnäs, räkor och dill på ägghalvorna.

  3. Plommonet kl 20:55, den 5 april 2012

    Pimpade ägg – tjusigt värre! Dillpesto låter ruskigt gott, det kan jag tänka mig att ah på både ett och annat som inte är ägg… typ topping på en laxpaj.

    GLAD PÅSK till er i det Röda Köket, må alla era ägg vara lättskalade och potatisen icke koka sönder. ;)
    KRAM!

  4. Mårtenssons kök kl 20:57, den 5 april 2012

    Såg på Kjells smakresa i onsdags där de visade lerägg, rosa på utsidan och knallsvarta inuti. Lite suspekt men så spännande att få prova!

    GLAD PÅSK på er!

  5. tina kl 10:41, den 7 april 2012

    Hanna: Dillpesto är gott, alla sorters pesto är liksom det!

    Matilda: Inte så pjåkigt det heller!

    Plommonet: Glad påsk fina du!

    Mårtenssons kök: Ja, skulle gärna prova! Har inte sett Kjells smakresa alls, ska se om senaste avsnittet går att se i efterhand. Glad påsk till er!

Trackback URI | RSS-kanal till kommentarsflödet

Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!

Namn (måste anges)

Epost (måste anges)

Webbplats

Skriv din kommentar

Arkiv 2011



Arkiv 2010

Expressen och Alltommat, oktober 2010

Ta del av, och dela med dig av svenska smultronställen här!

Arkiv 2009


Pickipicki.se - Årets matblogg 2009



Arkiv 2008







Besökstoppen