På tal om praliner
Innan jag for hem från vinterkollot gömde jag ett påskägg fyllt med praliner. Jag gjorde ett riktigt kap när jag köpte finpraliner av Sara, tänk rabarber och ingefära, getmessmör, konjaksmarinerade hjortron och så vidare i all pralinoändlighet. Hur jag kunde resa utomlands med det här ägget i handbagaget utan att tjuväta en endaste kommer att förbli en gåta. Mitt försenade påskägg till er som bor i Uppsala med omnejd är därför ett pralinköpartips. Beställ Saras finpraliner här, eller köp dom på Fyristorg lördagar, i fina Karins skafferi eller på Stabby Prästgårds kafé. Sara Louises praliner alltså, kom ihåg var ni hörde det först.
Publicerad i choklad, praliner, Sara Louise, uppsala | Kommentarer (18) Skriv ut inlägg18 kommentarer till “På tal om praliner”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Sån himla tur att pralinerna blev kvar på kollot, nu har vi smakat av både det ena och det andra. Vi får väl se om det blir något kvar tillbaka till dig! Det är strålande vackert väder på vinterkollot!
Pga diverse magsjukor och liknande har det tyvärr inte intagits speciellt mycket godis den här påsken, men imorgon tror jag att jag måste smita till Kanolds på lunchen och fira efter-påsk med lite praliner! Hellre praliner än lösgodis any day.
Å vad mumsigt! Hur man nu kan bli sugen på godis efter den här helgen :)
Vilka smaker, låter onekligen som ett fint ägg att gömma!
Pralinerna ser mycket goda ut! :)
Rabarber & ingefära. Låter som en intressant smakkombination! Har du något recept med dessa smaker? T.ex någon dessert eller kaka?
Jag har smakat Saras praliner, dom är underbara!
Åh, tack för tipset! Det där lät ju hur gott och lyxigt som helst. Vi är ju i Uppsala lite då och då, bl a i lördags och kikade på bil. Då rusade jag ivrigt till Sushi-Yama på centralstationen och blev besviken på att de hade stängt! Hoppas att det var tillfälligt över påsken bara. Vet du?
Kram!
Mamman: :-)
Charlotta: Så sant som det var sagt!
Anna: Som Charlottan sa, det är skillnad på godis och godis.
Mårtenssons kök: :-)
Matilda: Kan tänka mig att det är gott med en rabarberpaj, smulpajsvarianten där smulorna smaksätts med ingefära. Eller såhär: http://www.dn.se/mat-dryck/recept/rabarber-med-notter–ingefara eller kanske såhär: http://www.hemmetsjournal.se/Mat/recept/?RecipeID=3619 Rabarbermarmelad med ingefära: http://www.tasteline.com/recept/Rabarbermarmelad_med_ingefara
Kattis: :-D
Åh va roligt att de var till belåtenhet! Och att rabarber/ingerfära är en underbar kan jag lova! Används flitigt här hemma såväl i praliner som i marmeladen till ostbrickan! Min pralin med rabarber/hallon går inte heller av för hackor… :)
Tack för tipsen! Ska testa rabarberpaj med ingefära i smulorna i sommar :)
Sara: Vi får göra nya affärer vid tillfälle, det är tur att jag har nära till Karins. :-)
Matilda: Nu när du säger det, så undrar jag om jag inte druckit rabarbersaft med smak av ingefära. Toppengott!
Camilla: Jag skulle gissa att det var över påsk bara, har inte hört att det ska stänga. Bättre sushilycka nästa gång vetja! ;-)
Åh, härligt att höra! :-D
Camilla: :-)
Oj, vilket viljestyrka du kunde uppbåda. Eller låg de jobbigt till i väskan? ;-)
Tina och Matilda:recept på rabarberpaj med ingefära finns såklart hos mig. T ex här: http://vegologi.blogspot.se/2009/06/knackig-jordgubbs-och-rabarberpaj-med.html
Eller i dess föregångare: http://vegologi.blogspot.se/2009/06/rabarberpaj-med-rostade-mandlar.html
Hanna: Viljestyrka!
Rasmus: Tack för receptlänk!