Glass på kondenserad mjölk
Det här annonsen i Allt om mat är från ett fotojobb i våras, då vi bl a tog glassbilder åt Sevan. Ibland tänker jag att det här med att fota mat måste vara det ultimata jobbet ändå. Först måste man (eller någon annan) laga maten, då kan det ju hända att man till exempel får lära sig att glass på kondenserad mjölk är bästa knepet för oss utan glassmaskin. Sen får man utan hämningar rota och arrangera i loppisskåpet efter material att pynta bilden med, det får jag inte alltid till vardags, om jag säger så. När man väl fotat maten så måste man ju äta upp den. Och ja, herremingud vad med glass man bara m-å-s-t-e äta om man fotat fyra sorter som tar upp lite för mycket plats i frysen. Sist men inte minst bör man också bli lite mallig när man ser sina egna bilder i tryck. Förstår ni vad jag menar? Fotojobb mottages med andra ord alltid lika tacksamt, läs mer här.
Citronglass på kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
1 burk (sötad) kondenserad mjölk
2 citroner (skal och saft)
Vispa grädden. Blanda med kondenserad mjölk samt skal och saft från citronerna. Häll i en form och låt stå i frysen minst 5 timmar.
Ja, i princip kan man ju smaksätta glassen precis hur man vill. Fler förslag hittar ni här, näst efter citronglassen är den smaksatt med espresso och mörk choklad min favorit.
Publicerad i citron, fotografera mat, glass, Sevan | Kommentarer (26) Skriv ut inlägg26 kommentarer till “Glass på kondenserad mjölk”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Trevliga arbetsuppgifter, inget snack om saken! Och hur mycket jag än vill ha en glassmaskin får jag inse att den får nog inte plats i köket… Så det här glasstipset är mer än välkommet!
KOndenserad mjölk är ju en bra grej, funkar till kolasås, glass och äggstanning! Lite allround!
Vilket underbart tips! Tack! :)
Kim: Även här faller glassmaskinen på att den inte får plats. Liksom råsaftscentrifug. Åh.
Sara: Äggstanning!? Berätta mer!
Tina: Varsågod vetja!
Åh! Ska prövas. Och jag ska också ha både glassmaskin och råkostcentrifug den dag vi bor större!
Det ska vara den sötade kondenserade mjölken, väl?
Helena: Ja, givetvis, tack! :-)
Så lite så. Såg nu när jag sitter vid en stor skärm att det syns på bilden, men i mobilen blev det för pyttigt för att synas.
Der här var bland det första jag såg när jag vaknade i morse, sedan dess har tanken på att göra egen glass fladdrat i tankarna, men åh, vad lat man blir av värmen!
Visst vore det drömjobbet. Tja, det proffsiga fotandet kanske någon skulle få stå för, men provlaga och smaka mat för tidskrifter. Jag kände verkligen det när vi träffade killarna från Buffé, vilket drömjobb. Att vara så duktig på att fota som dig är en annan dröm… :-)
Helena: :-)
Moma: Hoho, jag tycker mig ha sett att det inte, inte, inte går någon nöd på dig där i karibienlyckan! ;-)
Emmy: Din smickrare där, du är ju superbra på att fota!! Sommarjobba på mattidning kanske? :-)
Haha, låter som ett hemskt krävande jobb alltså, där man dessutom måste äta upp! Ojoj :P Har tänkt flera gånger att vi ska använda kondenserad mjölk till glass, vi har en glassmaskin så jag hoppas att resultatet blir lika bra!
Rebecka: Det tror jag säkert! :-)
Så kul att du fotat den bilden, stort grattis! Instämmer med Emmy, när man träffade de där Buffékillarna så tänkte man att detta skulle jag vilja jobba med ;)
Glass älskas här också och kondenserad mjölk…. ja tack speciellt i form utav dulce de leche! PS. Har heller ingen glassmaskin här…
Så himla fina foton o så himla god glass :) om d e nån som ska vara stolt så e d du :)
Amy: Ja vilket jobb dom måste ha, förstår att ni är avis, jag med! :-)
Isflingan: Du är snäll du. Kram
Hörde att Tina gjort glass på kondenserad mjölk vilket lett till att all kondenserad mjölk tagit slut i många butiker. Som alltid när hon gör något fiffigt! Låter gott i mina öron och verkligen testa!
Sofie: Såg inte det avsnittet men hörde samma sak, tror hon hade lemoncurd i sin men är inte säker. Får leta efter hennes recept och se efter. :-)
Mums! Har inte heller glassmaskin, så det här ska jag testa!
Camilla: Gör det, kika in här sen och berätta vad du smaksatte din med. :-)
Hoppas du får fler jobb!
Dina bilder är verkligen fantastiskt fina. Jag blir så glad av att titta in här lite då och då.
Sofia: Tack så mycket, det var fint sagt! <3
[...] sommarens glass var den med citron, är kaffe- och chokladglassen vinterns motsvarighet. Vad sommar- och vinterglassen har gemensamt? [...]
[...] Palsternacksmos med citron Efterrättssallad med apelsin Blodapelsinmarmelad med smak av jul Citronglass med kondenserad mjölk Johans kanderade apelsinskal Citroncurd Lemon meringue pie En värmande blodapelsindryck [...]
Så snygg bild! Och glassen är säkert god också! Jag gjorde kondenserad mjölk-glass till nyår. Då använde jag både citron och limoncello :-)
Anna: Tack snälla! Och limoncello, det måste jag testa nästa gång. :-)