En apelsinpodcast till frukost
I veckans avsnitt reder vi bland annat ut vem i familjen citrus pomelon är släkt med, varför blodapelsiner är röda och vilka citrusrecept som är våra favoriter bland favoriter. Som ni ser nedan blev listan lång. Mellan grapefrukt och apelsin dricker vi också det finaste av finbubbel och så premiärsmakar Johan mustamakkara för första gången i livet, det senare för att fira att den Tammerforslokala korven vi pratat om tidigare just gjort entré i teveprogrammet På spåret. Du som hellre firar att apelsinsäsongen äntligen är tillbaka; veckans av snitt hittar du som vanligt både här och där.
Våra citrusfavoriter
Lenas julsallad med rödkål, grönkål och apelsin
En färgsprakande halloumisallad
Lammfärsbullar i tomatsås
Tabouleh
Palsternacksmos med citron
Efterrättssallad med apelsin
Blodapelsinmarmelad med smak av jul
Citronglass med kondenserad mjölk
Johans kanderade apelsinskal
Citroncurd
Lemon meringue pie
En värmande blodapelsindryck
5 kommentarer till “En apelsinpodcast till frukost”
Lämna en kommentar vetja!
Jag svarar alltid på kommentarerna här på picki, men lämnar du en egen hemsideadress så kikar jag in där också!
Sicken fin bild! Uppfriskande i alla tunga julrecept och söta kolor…
Härligt friskt inlägg, apelsiner är något av det godaste i fruktväg man kan tugga i sej just nu. För att inte tala om clementinerna, pomelon, sweetien och grapen… Japp, vi gillar citrus:) Och bubbel!
Kim: För att inte tala om all choklad här i bloggen, mer apelsiner!
Mårtenssons kök: :-D
Känner mig piggare bara titta på den!
Matmedmera: Finfint det!