Vykort från vinterland
Idag lämnade vi till slut hemmets varma vrå och begav oss ut i vinterkylan. Här kommer vykortet från en alldeles särskilt fin skogsutflykt. Både elden och den varma chokladen värmde, jag täljde grillpinnar med min nya morakniv, pulkabacken var brant, korven var god liksom pinnbröden. Och hör och häpna, det dröjde nästan två timmar innan större delen av sällskapet frös och längtade hem. Utflykt – tevesoffan 1-0.
Pinnbröd
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en knapp tsk salt
2 dl vatten
ev pynt: sesamfrön
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt vatten. Arbeta ihop till en deg, om den känns kladdig, tillsätt lite mer mjöl. Lägg i en påse och ta me dpå utflykten. När det är grilldags, rulla till långa smala ormar och vira runt pinnar. Grillas över glöd.
Pinnbrödstips
Bonustips 1: Vira degen runt korven som ska grillas.
Bonustips 2: Rulla pinnbröden i sesamfrön innan grillning.
Pinnbrödsinlindad chorizo!